ΛΑΡΙΣΑ

Με ποινικές κυρώσεις απειλούνται γονείς – αρνητές 35 παιδιών στη Λάρισα

με-ποινικές-κυρώσεις-απειλούνται-γον-273928

Προ των πυλών δικαστικών περιπετειών βρίσκονται οι γονείς συνολικά 35 παιδιών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στο νομό Λάρισας, οι οποίοι αρνούμενοι είτε την υποχρέωση διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, είτε ακόμη και τη χρήση μέτρων προστασίας όπως μάσκα, δεν τους επιτρέπουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Η μερίδα του λέοντος των παιδιών είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου 24 παιδιά δεν πάνε στο δημοτικό, ενώ άλλα 11 αφορούν γυμνάσιο και λύκειο.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου, ήδη από τους διευθυντές των σχολείων έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, ώστε να ενημερωθούν εγγράφως οι γονείς για τις συνέπειες, που θα οδηγήσουν στο να χάσει τη χρονιά το παιδί τους και να παρακολουθήσει ξανά το νέο διδακτικό έτος την ίδια τάξη.

«Από εδώ και πέρα, μόλις ψηφιστεί η τροπολογία θα αναγκαστούν είτε η υπηρεσία, είτε τα σχολεία να ενημερώσουν και τις δικαστικές αρχές» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως μόλις χθες, τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης, με διάταξη που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εισήγαγαν νέο πλαίσιο για τους γονείς – αρνητές. Η διάταξη αφορά τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο, «φωτογραφίζοντας» τους γονείς που κρατούν μακριά τα παιδιά από τα μαθήματα, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου