ΛΑΡΙΣΑ

Ενοχοι 4 κάτοικοι χωριών της περιοχής του Τυρνάβου για διακίνηση ηρωίνης

ενοχοι-4-κάτοικοι-χωριών-της-περιοχής-τ-284233

Ελεύθεροι μετά από 17 μήνες προφυλάκισης αφέθηκαν χθες πένχε κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τα μέλη «δύο εγκληματικών ομάδων», τα οποία «δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας», όπως σημειωνόταν σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο τα έρευνας που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2020, αστυνομικοί τα Δίωξης Ναρκωτικών «ξέθαψαν» 3 κιλά ηρωίνης από ποιμνιοστάσιο στον Τύρναβο, προχωρώντας επίσης σε 10 συλλήψεις πολιτών από τους 24 συνολικά που ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στις δύο ομάδες.

Το Τριμελές Κακουργημάτων Λάρισας, μετά από αρκετές συνεδριάσεις κήρυξε χθες ενόχους συνολικά 4 κατοίκους χωριών του Τυρνάβου (δυο εκ των οποίων Αλβανοί υπήκοοι), ενώ έκρινε αθώους τους υπόλοιπους 11 που παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση κατ’ επάγγελμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για εγκληματική οργάνωση και τέλος για άμεση συνέργεια στην πράξη της διακίνησης.

Όλοι τους ωστόσο οι καταδικασθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, αφού στον 42χρονο και στον 38χρονο η επιβληθείσα ποινή κάθειρξης 6 ετών είχε αναστέλλουσα δύναμη, όπως με τριετή αναστολή επιβλήθηκαν οι ποινές φυλάκισης, 3 ετών σε 75χρονο τοξικομανή και 2 ετών σε 48χρονο. Ελεύθερη, καθότι κρίθηκε αθώα αφέθηκε και μια ακόμη 37χρονη, προφυλακιστέα μέχρι χθες. Στους δυο πρώτους επιβλήθηκαν παράλληλα οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και της εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεθερία / Βαγγέλης Κακάρας – onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου