Τι λέει ο πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-01, 10:51:10
Τι λέει ο πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

Ελπίδα στις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό φέρνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία άρχισαν να χορηγούνται εδώ και λίγες μέρες σε νοσοκομεία της χώρας.

Ο πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία στη Λάρισα πλέον αναρρώνει στο σπίτι του και μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  για την εμπειρία του.

«Κάναμε δύο ώρες, με ορό, και αυτό ήταν όλο. Έκατσα κάποια ώρα εκεί μετά. Τίποτα μια χαρά. Δεν είναι τίποτα, να πάνε να το πάρουν όλοι, εμένα δε με πείραξε καθόλου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 68χρονος στο Star.

Ο γαμπρός του, που ήταν από την πρώτη μέρα δίπλα του, όταν έμαθε ότι ο κύριος Βασίλης ήταν θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε μαζί με τη γιατρό του, σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονταν για να του χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Βασίλης πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται συχνά σε αιμοκάθαρση. Δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς δεν του το επέτρεψαν τα προβλήματα υγείας του.

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έχει παραλάβει ήδη 100 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων. Μετά τους δύο πρώτους ασθενείς που τα έλαβαν το Σαββατοκύριακο και είναι καλά στην υγεία τους, άλλοι δύο άνθρωποι περιμένουν έγκριση από την αρμόδια επιτροπή για τη θεραπεία.

 

Πηγή: star.gr

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=