ΛΑΡΙΣΑ

Ιατρικό συμπόσιο στη Λάρισα

ιατρικό-συμπόσιο-στη-λάρισα-367654

Ιατρικό συμπόσιο με θέμα «Νεότερες εξελίξεις σε HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία Νο 6» διοργανώνεται από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Το συμπόσιο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας (Ε.Φ.Υ.Γ.Ε.).

Οι τελευταίες συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης επιβάλουν την ενημέρωση όλων, σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο (HPV-test) και την ανίχνευση και αντιμετώπιση των παθήσεων που αυτή προκαλεί.

Κορυφαίοι μαιευτήρες-γυναικολόγοι θα αναπτύξουν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα της HPV-μόλυνσης, την κολποσκοπική ανίχνευση των προκαλούμενων προκαρκινωματώδων αλλοιώσεων τραχήλου και αιδοίου και την θεραπεία τους.

Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Κ. Νικολαΐδης θα αναπτύξει τελευταία δεδομένα εμβρυομητρικής ιατρικής, πλαισιωμένος από αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς δασκάλους της υποειδικότητας. Επίσης έμπειροι και αναγνωρισμένοι ειδικοί θα εισηγηθούν θέματα γυναικολογικής ογκολογίας, ενδοσκοπικής χειρουργικής και αναπαραγωγικής ιατρικής.

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε μαιευτήρες γυναικολόγους, παιδιάτρους, μικροβιολόγους, γενικούς ιατρούς και τους αντίστοιχους ειδικευόμενους ιατρούς, βιολόγους, ερευνητές, όλους τους επαγγελματίες υγείας μαίες, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, καθώς και όλους τους φοιτητές να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο και να υποβάλλουν τις εργασίες τους προς δημοσίευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου