H Hρώ Διώτη για τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-12, 18:47:19
H Hρώ Διώτη για τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

«Μέτωπο γιατρών-εργαζομένων-τοπικής κοινωνίας για το ΠΓΝΛ»

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, εξαιτίας της οριζόντιας περικοπής των λειτουργικών δαπανών πάνω από 50% σε συνάρτηση με την αύξηση της επισκεψιμότητας ασθενών, την αλλαγή του καθεστώτος εφημεριών μεταξύ των δύο νοσοκομείων της πόλης, αλλά και τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και της υπερωριακής εργασίας του υπολοίπου προσωπικού.

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και για τις ελλείψεις υλικών στο Νοσοκομείο, ενημέρωσαν το πρωί της Δευτέρας οι πρόεδροι των Ιατρών και των Εργαζομένων ΠΓΝΛ κκ. Κώστας Μπαργιώτας και Γιώργος Φωτόπουλος και μέλη των διοικήσεων των δύο Συλλόγων τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και την υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΝ Αγγέλα Δημότσιου, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ αλλά και του ΠΓΝΛ για σκόπιμη απαξίωση του Πανεπιστημιακού.

Η βουλευτής, που ήδη έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την περικοπή κονδυλίων για τη λειτουργία του ΠΓΝΛ και του ΓΝΛ, δεσμευόμενη να επανεπέμβει προς το Υπουργείο και για άλλα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η αποδόμηση των δημοσίων δομών υγείας έχει ως μόνο στόχο την απόσυρση του κράτους από τη βασική υποχρέωση της πλήρους χρηματοδότησής τους και την παράδοσή τους στους ιδιώτες.

Οι πολίτες, όμως, έχουν προπληρώσει με τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές την υγειονομική τους περίθαλψη και δε θα πρέπει να αφήσουν σε κανένα Υπουργείο το περιθώριο να τους στερήσει την πρόσβαση σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και σε πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Οπότε, αυτή τη στιγμή, η ίδια η κοινωνία της Θεσσαλίας καλείται να αντιληφθεί τι θα σημάνει το κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς και η απαξίωση όλων των νοσοκομείων της περιοχής και να λάβει μία απόφαση: εάν θέλει την παραμονή του ΠΓΝΛ και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων στη Θεσσαλία ή όχι.

Στόχος θα πρέπει αυτή τη στιγμή να είναι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου πρωτίστως με την κοινωνία αλλά και με τις τοπικές αρχές, που θα ανατρέψει τα σχέδια υποβάθμισης του ΠΓΝΛ και θα προασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, κόντρα στην εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να τις εμπορευματοποιήσει, προς όφελος των μεγαλοϊδιωτών του χώρου της Υγείας.

Θα είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα, καθώς η κατάσταση, που φαίνεται πλέον να έχει ξεφύγει από κάθε όριο, απειλεί ευθέως την ίδια τη ζωή των ασθενών και αυτό δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να το δεχτούμε και να το επιτρέψουμε να συμβεί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει την 13η Μαρτίου ημέρα δράσης, ενάντια στις περικοπές και την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων δομών Υγείας και θα βρεθεί, με όλους τους βουλευτές, τα στελέχη και τις οργανώσεις του στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, για να στηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα τους».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=