Μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εγκαινιάζεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-15, 18:02:07
Μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εγκαινιάζεται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Η Assisting Nature, μετά από 8 χρόνια λειτουργίας στην Θεσσαλονίκη και με πάνω από 1200 γεννήσεις και ποσοστά επιτυχίας 50,6% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και 77% ανά κύκλο δωρεάς ωαρίων, έρχεται στη Θεσσαλία για να εγγυηθεί υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους θεραπείας

Πριν σαράντα χρόνια περίπου, ο μοναδικός τρόπος αναπαραγωγής ήταν η σεξουαλική  επαφή, ενώ τυχόν αδυναμία απόκτησης τέκνων αντιμετωπιζόταν ως «θέλημα Θεού́» ή «επιλογή́ της μοίρας»… Ήταν μόλις το 1978 όταν γεννήθηκε, στη Μεγάλη Βρετάνια, η Louise Brown1, το πρώτο παιδί́ η σύλληψη του οποίου έλαβε χώρα με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης (in vitro fertilisation), χάρη στις προσπάθειες των ιατρών Patrick Steptoe και Robert Edwards2, ο τελευταίος εκ των οποίων βραβεύτηκε το έτος 2010 με το βραβείο Νόμπελ.

 Οι πρώτες προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αντιμετωπίστηκαν από μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, της εκκλησίας και της κοινωνίας με καχυποψία, αλλά πολύ σύντομα η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κυριάρχησε, καθώς αποτελεί τη μοναδική λύση για τα σύγχρονα ζευγάρια που συνειδητά επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και δυσκολεύονται ή αδυνατούν να συλλάβουν με φυσική σύλληψη. Για πολλούς, τα ζευγάρια που ακολουθούν τις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι εκείνα που έχουν το ισχυρότερο κίνητρο να αποκτήσουν παιδιά σε μια εποχή που η τεκνοποίηση θεωρείται ατομική και κοινωνική προτεραιότητα.

Η επιθυμία απόκτησης παιδιού, που για τα σύγχρονα ζευγάρια αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο στην οικογενειακή τους διαδρομή, μετρά μόλις έναν αιώνα ζωής. Σχετίζεται με την εμφάνιση της ευρείας χρήσης της φαρμακευτικής αντισύλληψης που έδωσε τη δυνατότητα στα ζευγάρια να προγραμματίζουν εάν και πότε επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά με αποτέλεσμα η επιθυμία να προηγείται της εγκυμοσύνης. Αυτή η εξέλιξη δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι η αναπαραγωγική διαδικασία είναι απολύτως υπό τον έλεγχο της επιθυμίας των ζευγαριού. Δυστυχώς όμως, σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία της σύλληψης ενός παιδιού είναι δύσκολη και σε κάποιες άλλες αδύνατη με το φυσικό τρόπο.

Η Μονάδα Assisting Nature Larissa, που λειτουργεί στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, αποτελεί ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από την βαθιά αγάπη των επιστημόνων της για τον άνθρωπο και την αφοσίωση τους στην επιστήμη της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Οι δείκτες αυτοί της επιτυχίας, που κατατάσσουν την Assisting Nature στις υψηλότερες θέσεις σε ποσοστά γεννήσεων, οφείλονται στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της, γυναικολόγους αναπαραγωγής, εμβρυολόγους και γενετιστές, εξέχοντα μέλη της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας αναπαραγωγής, σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο το οποίο διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εργαστηριακό εξοπλισμό.

Μάλιστα, το Εμβρυολογικό Εργαστήριο, που αποτελεί τον πυρήνα της της Μονάδας Assisting Nature Larissa στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα το οποίο παρέχει στα ζευγάρια το σύστημα IVF Witness, σύστημα ταυτοποίησης του βιολογικού υλικού του ζευγαριού σε κάθε στάδιο της διαδικασίας μέσω ραδιοσυχνοτήτων RFID.

Η Μονάδα Assisting Nature Larissa λειτουργεί στον πρώτο όροφο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας σε ένα χώρο με φιλικό και διακριτικό περιβάλλον και με υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, όπου, μέσα από εξατομικευμένη προσέγγιση στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού, εγγυάται τις πιο σύγχρονες, ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=