ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα το χειμερινό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης

στη-λάρισα-το-χειμερινό-πρωτάθλημα-τε-351137

Πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν το Χειμερινό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Βόρειου Ελλάδος το Σάββατο και την Κυριακή 10 και 11 Μαρτίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Λάρισας

και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο κ. Π. Νούσια και μέλη του συλλόγου Λαρισαϊκός – Τιτάνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Λάρισα, σ’ αυτό το νέο σχετικά άθλημα που θεωρείται η εξέλιξη της κολύμβησης. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αθλητικές διοργανώσεις γιατί πιστεύουμε ότι η προώθηση του «ευ αγωνίζεσθε» και γενικότερα των ιδεωδών του αθλητισμού είναι απαραίτητα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Παράλληλα αγώνες όπως αυτοί δημιουργούν μια κινητικότητα στην περιοχή καθώς θα συμμετάσχουν περί τους 200 αθλητές απ’ όλη τη Βόρειο Ελλάδα ακολουθούμενοι από προπονητές, συνοδούς, γονείς κ.α.»

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Λαρισαϊκός – Τιτάνες δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε μια τέτοια διοργάνωση. Ο σύλλογος Λαρισαϊκός – Τιτάνες στην μακρόχρονη πορεία του έχει να επιδείξει διακρίσεις σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και είναι ο μοναδικός σύλλογος που καλλιεργεί το άθλημα στην Θεσσαλία. Καλούμε το φίλαθλο κοινό να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες και να γνωρίσει το συναρπαστικό άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης».

Η Τεχνική κολύμβηση χαρακτηρίζεται από την δελφινοειδή κίνηση και την ταχύτητα που αναπτύσσει ο αθλητής, με την χρήση μονοπέδιλου. Αυτό απαιτεί εξειδίκευση από τον αθλητή, που θα πρέπει να καλλιεργηθεί από την νεαρή ηλικία.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το άθλημα για άνδρες και γυναίκες είναι της Άπνοης, της Επιφάνειας του Υποβρύχιου και των Binfin. Έκτοτε έχει μεγάλη απήχηση σε εθνικό και διεθνή επίπεδο. Ως αγωνιστική δραστηριότητα περιλαμβάνει τις ημερίδες ορίων, το πρωτάθλημα Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, το OΠEN και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών σε εθνικό επίπεδο. Επίσης η τεχνική κολύμβηση διοργανώνει Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα με αξιόλογες συμμετοχές της Εθνικής μας ομάδας η οποία συγκαταλέγεται στις 3 πρώτες χώρες Παγκοσμίως.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα από τον σύλλογο Λαρισαϊκός – Τιτάνες η αντιπρόεδρος κα Αφροδίτη Γώτα, η γεν. γραμ. κα Βασιλική Μπαντή, η έφορος τεχν. κολυμβ. κα Γιώτα Ντουρούμογλου, η βοηθός εφόρου κα Χριστίνα Φωτοπούλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής..

trikalavoice.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου