Η Α’ Νευροχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-27, 20:55:08
Η Α’ Νευροχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών, προσήλθε ασθενής, 80 ετών, λόγω  διαταραχής  βάδισης και μείωσης επιπέδου συνείδησης.

Οδηγήθηκε στην Α΄ Νευροχειρουργική ΚλινικήΔιευθυντής της οποίας είναι ο Δρ Βασίλειος Σλατινόπουλος, κι εκτιμήθηκε από τη Νευρολόγο, κυρία Κλαίρη Χαρισίου. Αμέσως, κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια αξονικής τομογραφίας εγκεφάλου στο Τμήμα Ιατρικών Απεικονίσεων, η οποία ανέδειξε εξεργασία (μηνιγγίωμα παραοβελιαίο) αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου.

Στη συνέχεια, ο Νευροχειρουργός, Ιορδάνης Γεωργιάδης, Επιμελητής της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, εξέτασε την ασθενή και σύστησε, σε συνεργασία με την Αναισθησιολόγο Ελευθερία Τουτουνοπούλου, χειρουργική αντιμετώπιση με σκοπό την ολική εξαίρεση του όγκου, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Η ασθενής οδηγήθηκε στο χειρουργείο και τέσσερις ημέρες μετά έλαβε εξιτήριο για την οικία της με τις απαραίτητες οδηγίες. Στο πλαίσιο επανελέγχου με αξονική τομογραφία (με σκιαγραφικό) που πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά, διαπιστώθηκε πλήρης εξαίρεση του καλοήθους όγκου και άριστη νευρολογική εικόνα της ασθενούς.

Περίπου το 30% όλων των πρωτοπαθών όγκων στους ενήλικες είναι μηνιγγιώματα και συναντώνται ειδικότερα σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ εμφανίζονται σπανίως σε παιδιά. Η εμφάνιση μηνιγγιώματος είναι συχνότερη στο γυναικείο πληθυσμό συγκριτικά με τον ανδρικό (αναλογία 7 προς 3).

Απεικονιστικά, η πρώτη εξέταση που συνήθως ανευρίσκεται ένα μηνιγγίωμα είναι η αξονική τομογραφία εγκεφάλου, ενώ η εξέταση εκλογής είναι η μαγνητική τομογραφία με χορήγηση παραμαγνητικής ουσίας. Επιπλέον, η μαγνητική φασματοσκοπία πρωτονίου (MRS) δίνει στον Νευροχειρουργό πληροφορίες για τα μεταβολικά χαρακτηριστικά του μηνιγγιώματος.

Σχετικά με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ξεκίνησε να λειτουργεί δυναμικά στο χώρο της Υγείας από τον Μάρτιο του 2010 και σήμερα αποτελεί ένα πρότυπο Θεραπευτήριο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εξοπλισμένο µε τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τη συνδρομή κορυφαίων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=