ΛΑΡΙΣΑ

Ψήφισμα αλληλεγγύης για τον λαό της Κούβας ζητά η ΛΑΣ Θεσσαλίας

ψήφισμα-αλληλεγγύης-για-τον-λαό-της-κο-516770

Την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον λαό της Κούβας ζητεί η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣ) Θεσσαλίας με πρότασή της προς το περιφερειακό συμβούλιο.

Η ΛΑΣ τονίζει ότι η Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει, η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.

«Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και στην Ε.Ε οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου