Πανθεσσαλική ενημερωτική ημερίδα για 4ο κύμα πανδημίας και τους εμβολιασμούς

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-15, 20:46:29
Πανθεσσαλική ενημερωτική ημερίδα για 4ο κύμα πανδημίας και τους εμβολιασμούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανθεσσαλική και με πολύ μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων διαφόρων φορέων η υβριδική ημερίδα με θέμα: «Αντιμετώπιση  του 4ου κύματος της πανδημίας και επιτάχυνση των εμβολιασμών», η οποία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα (Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου).

Συγκεκριμένα, στην ημερίδα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Α. Νασιακόπολος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Β. Πινακάς, ο πρόεδρος της Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Νταμάγκα ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Τσαούσης, η συντρονίστρια του Mega εμβολιαστικού κέντρου κα Τσαβαλιά, ο διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δ. Κατσικονούρης, ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Βλαχάκης, ο δοικητής του 404 στρατιωντικού νοσοκομείου κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Πάνιας, ο αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Τσούγκος, η συντονίστρια του ΕΟΔΥ κα Ράνια Πινακά,  ο διευθυντής της ΜΕΘ ΓΝΛ κ. Κομνός, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κοτσιμπογιώργος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Καφφές, η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα Τσούρβα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Δοδοντζάκης, ο πατήρ Ιγνάντιος ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του πριν την έναρξη της ημερίδας εστίασε στη συνεργασία όλων των φορέων οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας και τόνισε ότι από τη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να βγει ένα ενιαίο μήνυμα που θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της θεσσαλικής κοινωνίας.

Πριν την έναρξη της ημερίδας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο στόχος της ημερίδας είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι «θέλουμε τον άνθρωπο υγιή, την κοινωνία ανοικτή, δουλειές και εισόδημα. Πιστεύω ότι η περίοδος μετά το εμβόλιο μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερη, αφού υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι, λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και κυρίως λιγότερη πίεση στο ΕΣΥ».

Δείτε τη δήλωση του κ. Αγοραστού:

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο κ. Αγοραστός χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους και στο εισαγωγικό του μήνυμα εστίασε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας όλων των φορέων που αποτελεί και τον στόχο της σημερινής ημερίδας.

Στο ίδιο εστίασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε την πανδημία εθνικό θέμα που χρήζει ουσιαστική συνεργασία για την αντιμετώπισή του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τρία βασικά θέματα της επικαιρότητας της υγειονομικής κρίσης, και δη την έξαρση που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες προτείνοντας την επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, το εμβολιαστικό κίνημα για το όποιο είπε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται η σύσταση ομάδων που «θα τρέξουν στα χωριά για να μαζέψουν κόσμο για εμβολιασμό και τέλος το θέμα της εκπαιδευτικής κοινότητας για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε εγκαίρως ώστε να μην έχουμε θέματα το φθινόπωρο.

[onlarissa.gr]
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=