ΛΑΡΙΣΑ

Πάνω από 800.000 έλεγχοι για covid-19 το τελευταίο εξάμηνο στη Θεσσαλία

πάνω-από-800-000-έλεγχοι-για-covid-19-το-τελευταίο-ε-524731

Τον απολογισμό αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού παρουσίασαν ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Περισσότεροι από 800.000 έλεγχοι για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοιού και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας έγιναν το τελευταίο εξάμηνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) Άγγελος Μπίνης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τον 6μηνο απολογισμό των ενεργειών στο πλαίσιο των ελέγχων που συντονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΕΑΔ για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων επιτήρησης.

Το ελεγκτικό έργο εντατικοποιείται το επόμενο διάστημα προκειμένου να εμπεδωθεί από το σύνολο της κοινωνίας η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την σημασία του εμβολιασμού, ως του μόνου αξιόπιστου μέσου που διαθέτουμε σήμερα για την προστασία της ζωής από τον αφανή εχθρό που διατηρεί εστίες μετάδοσης παντού.

Όπως ειπώθηκε, διενεργούνται έλεγχοι παντού είτε από μικτά κλιμάκια είτε από τις Υπηρεσίες κατά μόνας. Συνολικά περισσότεροι από 800.000 έλεγχοι έγιναν το τελευταίο 6μηνο στη Θεσσαλία και έχουν επιβληθεί πρόστιμα.
-Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 420.000 rapid test και μοριακά

Εμβολιασμένο το 36,7% του πληθυσμού στη Θεσσαλία

Σήμερα στη Θεσσαλία είναι εμβολιασμένο το 36,7 του πληθυσμού και έχουν γίνει 544.000 εμβόλια στα 90 Εμβολιαστικά Κέντα που λειτουργούν σε όλη τη Θεσσαλία. Από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου ξεκινά και η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού σε συνεργασία της Περιφέρειας με την 5η ΥΠΕ.

«Καλούμε τους δημάρχους να συνεργαστούν επικοινωνώντας στις περιοχές τους το μήνυμα του εμβολιασμού και συγκεντρώνοντας τον κρίσιμο αριθμό ενδιαφερομένων.

Στα αστικά κέντρα -Λάρισα Τρίκαλα Καρδίτσα, Βόλος- έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% του πληθυσμού. Στις μικρότερες πόλεις και στα χωριά τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα και εκεί χρειάζεται να παρέμβουμε για να αυξήσουμε τα ποσοστά.

Το μήνυμα είναι ένα: Το εμβόλιο σώζει ζωές. Το κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, για να ζήσει ο ίδιος καλά, εργασιακά και οικογενειακά. Δεν υπάρχει σήμερα άλλο αξιόπιστο μέσο προστασίας από τον κορωνοιό. Δεν χαλαρώνουμε. Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας, είναι αφανής και διατηρεί εστίες μετάδοσης παντού.», είπε ο περιφερειάρχης.

Τους τελευταίους έξι μήνες οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διενέργησαν 671.935 ελέγχους, βεβαιώθηκαν 7.237 παραβάσεις και έγιναν 77 συλλήψεις ατόμων που παραβίασαν τη νομοθεσία περί covid -19.

Συνολικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδος έχει διενεργήσει 2.286 ελέγχους το τελευταίο εξάμηνο και έχει επιβάλλει 302 πρόστιμα. Το συνολικό ποσό των προστίμων ανέρχεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έχουν διενεργηθεί 1.714 ελέγχους σε επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν 39 Διοικητικές Κυρώσεις συνολικού ποσού 76.400 ευρώ. Ελέγχθηκαν κυρίως ταχυμεταφορικές δραστηριότητες καθώς και μεταφορές, αποθήκευση και logistic, λιανικό εμπόριο, χονδρικό εμπόριο και διανομή, διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, εταιρίες μηχανογράφησης, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις, δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας, δραστηριότητες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, λιανικό εμπόριο τροφίμων, επιχειρήσεις εστίασης, δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, εκπαίδευση, βιομηχανία τροφίμων και συνεργεία αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου