ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινά ο εμβολιασμός από κινητές μονάδες σε περιοχές Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας

ξεκινά-ο-εμβολιασμός-από-κινητές-μονά-529578

Από την προσεχή εβδομάδα (Δευτέρα 12 Ιουλίου) ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με τις κινητές εμβολιαστικές μονάδες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «η δράση αυτή ξεκινάει στην Ελλάδα και από τις πρώτες περιφέρειες που θα υλοποιηθεί θα είναι η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα με την 5η ΥΠΕ και καλούμε τους δημάρχους και τους τοπικούς κοινοτάρχες να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο ώστε οι πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα και να έχουμε έναν ικανό αριθμό ανθρώπων που θέλουν να εμβολιαστούν». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι “μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και ή δεν μπορούν να μετακινηθούν σε ένα από τα 90 εμβολιαστικά κέντρα ή θέλουν να εμβολιαστούν εκεί».

«Μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν συνολικά εμβολιαστεί 543.248 άνθρωποι, 307.967 με πρώτη δόση, και ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους 244.683, το ποσοστό εμβολιασμού στην Θεσσαλία ανέρχεται σε 36,7%» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

Ο Φώτης Σερέτης – διοικητής της 5ης ΥΠΕ επεσήμανε ότι οι δύο κινητές μονάδες, μια στη Θεσσαλία και μια στην Στερεά Ελλάδα, θα παρέχουν όλες τις προδιαγραφές ώστε να εμβολιαστεί σωστά ο πληθυσμός, και θα περιέχουν απινιδωτή σε κάθε μονάδα, ειδικά φάρμακα και εξοπλισμό για τους εμβολιασμούς, το κατάλληλο ψυγείο για τις ασφαλείς συνθήκες του εμβολίου, έναν νοσηλευτή, μια επισκέπτρια υγείας και έναν γιατρό» στο σημείο θα υπάρχει επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τόνισε δε ότι «είναι σημαντικό να πάμε εκεί που δεν μπορούν να πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν. Σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές και θα ξεκινήσουμε την άλλη εβδομάδα από περιοχές όπως η Καλαμπάκα, ο Κονισκός και Οξύνεια «.

Στην επιχείρηση εμβολιασμού και οι ιδιώτες γιατροί

Ο Φώτης Σερέτης υπογράμμισε ότι από σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού και οι ιδιώτες γιατροί όπου θα μπορούν να εμβολιάζουν σε σπίτια και στα δικά τους ιατρεία. Αναλυτικά ανέφερε ότι «μπαίνουν από σήμερα στον εμβολιασμό και οι ιδιώτες γιατροί που θα μπορούν να εμβολιάσουν από το ιατρείο τους, είτε στα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Έχει αναρτηθεί το λινκ για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, θα αναρτηθεί και στην υγειονομική περιφέρεια ώστε να είναι σε επαφή μαζί μας για να δηλώσουν συμμετοχή».

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου