ΛΑΡΙΣΑ

Πως θα λειτουργούν τα δικαστήρια Βόλου και Λάρισας έως 12/7

πως-θα-λειτουργούν-τα-δικαστήρια-βόλο-531383

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα δικαστήρια Βόλου και το Εφετείο Λάρισας ορίζει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα «Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού» που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ.

Με τη νέα ΚΥΑ διευρύνονται οι προς εκδίκαση ποινικές υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται της αναστολής και διεξάγονται κανονικά οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.12.2026 (αντί της 31.12.2025 που ίσχυε μέχρι σήμερα), καθώς και πλημμελήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.12.2026 (αντί της 31.12.2025 που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Περαιτέρω, προβλέπεται ότι εξαιρούνται της αναστολής και εκδικάζονται κανονικά οι υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων, ήτοι με εξέταση μαρτύρων.

Κατά τα λοιπά, η νέα ΚΥΑ επαναλαμβάνει κατά περιεχόμενο τις ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Η απόφαση προβλέπει ακόμη υποχρέωση χρήσης μάσκας στους χώρους των δικαστηρίων και συγκεκριμένα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εξαιρουμένων μόνο όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Από την υποχρέωση χρήσης εξαιρούνται τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου