ΛΑΡΙΣΑ

Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας -Η θρυλική «Contessina» το πρώτο του κατάστημα

πέθανε-ο-πρώην-αντιπρόεδρος-του-εμπορ-554266

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και έμπορος Ιωάννης Κουρέλος, ο οποίος είχε πρωτοπορήσει στον κλάδο των ειδών ταξιδίου στη Λάρισα.

Ο Γιάννης Κουρέλος συμπλήρωσε σχεδόν πέντε δεκαετίες ως επαγγελματίας έμπορος, ενώ εκλέχθηκε α’ αντιπρόεδρος του ΕΣΛ (2005-2011), με τη συμμετοχή του στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου να ξεπερνά τα δέκα έτη. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, αλλά και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Το πρώτο κατάστημα που ο ίδιος άνοιξε, ως έμπορος και λειτούργησε, ήταν η θρυλική «Contessina», στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 (λειτουργεί και σήμερα, υπό άλλη διεύθυνση), με τσάντες, είδη ταξιδίου, πρωτοπορώντας για την εποχή του. Ο ίδιος βρισκόταν εκεί μέχρι περίπου το 2008, οπότε και λειτούργησε άλλα καταστήματα, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Λάρισας.

Ψήφισμα για τον αδόκητο χαμό του εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, που εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο σύντροφος Γιάννης με καταγωγή από οικογένεια αγωνιστών υπηρέτησε το κόμμα μέσα από πολλές θέσεις στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, αφού υπήρξε για αρκετά χρόνια αντιπρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Τις δύσκολες αυτές ώρες εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου