ΛΑΡΙΣΑ

Αθώοι για απάτη πρώην διευθυντής Τράπεζας και επενδυτές, μεταξύ αυτών και ένας Βολιώτης

αθώοι-για-απάτη-πρώην-διευθυντής-τράπ-568737

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας συνολικά έξι κατηγορούμενοι από τον Βόλο, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην τραπεζικός διευθυντής, για υπόθεση απάτης σε βάρος τράπεζας.

Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια το 2014 μετά από εσωτερικό έλεγχο σε Τράπεζα για δανειοδοτήσεις επαγγελματιών που ήθελαν να κάνουν επενδύσεις το 2004 προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έως και άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, στην περίπτωση του Βολιώτη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 13 ετών στον πρώην τραπεζικό διευθυντή για απάτη κατ’ επάγγελμα, κάθειρξη 10 ετών στον Βολιώτη επιχειρηματία για ηθική αυτουργία σε απάτη και ποινές φυλάκισης 5 και 3 ετών στους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και της απλής συνέργειας σε απάτη.

Η υπόθεση συζητήθηκε χθες σε δεύτερο βαθμό με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας να αθωώνει το σύνολο των κατηγορούμενων παρά την πρόταση ενοχής του εισαγγελία για δύο από αυτούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου