ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: “Υγειονομική βόμβα στη Φαλάνη”, “φωνάζουν” οι καθηγητές Γυμνασίου & Λυκείου

λάρισα-υγειονομική-βόμβα-στη-φαλάνη-603155

Διαμαρτύρονται οι καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Φαλάνης για την απόφαση του δήμου Λαρισαίων να συστεγαστούν τα εν λόγω σχολεία με το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

Οι Σύλλογοι Καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης, μετά την απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων για την μεταστέγαση του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης στο διδακτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

  1. Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην απόφαση αυτή η οποία ελήφθη ερήμην μας και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά στοιχεία του Σχολείου μας.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης διότι η απόφαση μας κοινοποιήθηκε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, κυριολεκτικά στο παρά 1’ της επανέναρξης των μαθημάτων γεγονός που δεν μας επέτρεψε καμιά προπαρασκευή για την υποδοχή ενός ολόκληρου σχολείου 300 ατόμων με 13 Τμήματα εν λειτουργία.

  1. Η απόφαση είναι υγειονομικώς απαράδεκτη. Επτακόσια συνολικά άτομα (μαθητές – εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό) υποχρεώνονται να λειτουργήσουν σε έναν χώρο μόλις 1000 τ.μ χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο εργασίας τους.

Σημειωτέον ότι η πρωινή βάρδια τελειώνει στις 14.00 και η απογευματινή ξεκινά στις 14.30. Πιστεύει κανείς ότι μισή ώρα επαρκεί για να απολυμανθεί το κτίριο;

  1. Οι 600 μαθητές πρακτικά θα μεταφέρουν σε όλα σχεδόν τα σπίτια της Κοινότητας Φαλάνης ένα πολύ εκτεταμένο ιϊκό φορτίο και θα λειτουργήσουν ως υγειονομική βόμβα για όλη την περιοχή που ήδη είναι από μόνη της επιβαρυμένη. Επί πλέον δε λόγω της ανάμειξης των Τμημάτων (κατά παράβαση της σχετικής ΚΥΑ που ορίζει σταθερό αριθμό μαθητών ανά αίθουσα) δεν θα υπάρχει καμιά δυνατότητα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.
  1. Επισημαίνουμε τον σοβαρότατο κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος ή στενής επαφής κρούσματος, καθώς οι αίθουσες των εξετάσεων θα χρησιμοποιούνται κάθε μέρα για διδασκαλία μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου .
  1. Η απόφαση δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα σε εκατοντάδες οικογένειες της Φαλάνης. Επί πλέον, βρίσκει αντίθετους και τους Συλλόγους Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης
  1. Η απόφαση βρίσκει σταθερά αντίθετο και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Φαλάνης το οποίο κατανοεί το σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργεί.
  1. Επισημαίνουμε ότι η απόφαση δεν λύνει κανένα πρόβλημα. στην πολύ πιθανή περίπτωση που Τμήμα του Γυμνασίου / Λυκείου ή του Δημοτικού εμφανίσει κρούσμα η αίθουσα θα κλείσει για απολύμανση και οι μαθητές θα μείνουν εκ νέου άστεγοι

Οι Σύλλογοι Καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου κατανοούν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους τελευταίους σεισμούς και έχουν κάθε καλή διάθεση να συμβάλουν σε λύσεις. Ωστόσο θεωρούμε ότι η επιλεγείσα «λύση» της συστέγασης Γυμνασίου – Λυκείου και Δημοτικού σε βάρδιες δημιουργεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει.

Καλούμε κάθε αρμόδιο και ειδικότερα τον Δήμο Λαρισαίων να επανεξετάσουν την απόφαση τους και να διασφαλίσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων μας στην ασφάλεια και την υγιεινή του εργασιακού μας χώρου.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου