ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις στα τσιπουράδικα για το Σαββατοκύριακο του Θωμά

λάρισα-ξεκίνησαν-οι-κρατήσεις-στα-τσι-617860

Αρκετοί είναι οι Λαρισαίοι που έσπευσαν να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις για τις ημέρες μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Larissanet.gr το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως για τη Δευτέρα του Πάσχα σε μπαράκια ενώ το εντυπωσιακό είναι πως έχουν προβεί σε κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο του Θωμά, μετά το Πάσχα, σε τσιπουράδικα.

Ετοιμοι οι επαγγελματίες στη Λάρισα

Επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν πως αυτό είναι πολύ καλό σημάδι καθώς οι συνεχόμενοι μήνες απραξίας τους ζημίωσαν σε μεγάλο βαθμό και τώρα είναι μια ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα. Δηλώνουν μάλιστα πως θα τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτούς, εφόσον το είχαν πράξει και προ μηνών. Αρκεί, όπως τονίζουν, να είναι σύμμαχος και ο καιρός αυτό το διάστημα μιας και η λειτουργία των καταστημάτων θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως η διάθεση του κόσμου για έξοδο είναι στα ύψη.

Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει η εστίαση

Η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία της εστίασης θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, και μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Πάνω στα τραπεζάκια πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό.

Πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπέζια ή στο μπαρ. Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Τα καταστήματα της εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης. Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες στην εστίαση πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος και του δεύτερου την επιχείρηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου