ΛΑΡΙΣΑ

Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του «Χαμόγελου του Παιδιού»

εξαπατούν-πολίτες-στο-όνομα-του-χαμό-630259

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Οργανισμός, εφιστάται η προσοχή

Κρούσματα οικονομικής εκμετάλλευσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σημειώνονται σε Αγρίνιο, Ελασσόνα και σε όλη την Ελλάδα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλει το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολλά τα περιστατικά όπου επιτήδειοι εξαπατούν ευαισθητοποιημένους πολίτες εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Οργανισμού».

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση: «Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι η ζωή και η υγεία παιδιών και ευάλωτων οικογενειών γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους για την απόσπαση χρηματικών ποσών. Παράλληλα, βλέπουμε αναρτήσεις λογαριασμών νομότυπων, ευκαιριακών φορέων που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των συνανθρώπων μας».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνιστά στους πολίτες να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του οργανισμού διότι αυτά είναι πλαστά. «Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς διότι έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά είναι πλαστά, με σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα για ίδιον όφελος και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου