ΛΑΡΙΣΑ

Επισήμως αποδεκτός ο θεραπευτικός αλγόριθμος για τον Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

επισήμως-αποδεκτός-ο-θεραπευτικός-αλ-654228

Σημαντική αναγνώριση για τον καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργο Νταλέκο και τους συνεργάτες του για τον θεραπευτικό αλγόριθμο που χρησιμοποιεί η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εδώ και ένα έτος για την αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19, συνιστά η δημοσίευσή του σε μεγάλο ευρωπαϊκό περιοδικό Παθολογίας.

Την σχετική ανακοίνωση της σημαντικής αυτής αναγνώρισης έκανε χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη σελίδα του στο facebook.

Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφέρει σχετικά:

«Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Νταλέκο, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στους συνεργάτες του.

Ο θεραπευτικός αλγόριθμος που χρησιμοποιεί η Κλινική εδώ και ένα έτος για την αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19 (>650 ασθενείς) και είναι γνωστός πλέον και ως «Larissa COVID-19 treatment algorithm», έγινε και επισήμως δεκτός ως πλήρης δημοσίευση στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό περιοδικό της Παθολογίας που είναι και το επίσημο περιοδικό της European Federation of Internal Medicine (European Journal of Internal Medicine).

Ο ίδιος θεραπευτικός αλγόριθμος και στον Βόλο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον ίδιο θεραπευτικό αλγόριθμο χρησιμοποιούν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου σε στενή συνεργασία και καθημερινή συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος περιλαμβάνει όλα τα κατάλληλα αντι-ιικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα που παρέχονται στα μετρίως πάσχοντα άτομα αλλά και στα σοβαρότερα περιστατικά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου