ΛΑΡΙΣΑ

Προσλήψεις 104 ατόμων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την τετραετία 2022 – 2025

προσλήψεις-104-ατόμων-στην-περιφέρεια-θε-665304

Πώς κατανέμονται οι θέσεις ανά νομό – Οι προσλήψεις στη Μαγνησία

Συνολικά 104 προσλήψεις – μετατάξεις προβλέπει ο προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα έτη 2022 – 2025, που εγκρίθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Τρίτη διά περιφοράς.

Ο εν λόγω προγραμματισμός αφορά στην κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών.

Το Τμήμα Προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας πρότεινε τον εν λόγω σχεδιασμό, με δεδομένο ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού ΙΔΑΧ τα τελευταία χρόνια, οι προκηρυσσόμενες θέσεις για μετάταξη μέσω των κύκλων κινητικότητας 2019 και 2020 δεν καλύφθηκαν σε μεγάλο ποσοστό, η στελέχωση των Υπηρεσιών φθίνει συνεχώς, ενώ παράλληλα παρατηρείται δυσλειτουργία και αδυναμία των Υπηρεσιών.

Οι προσλήψεις που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι 17, ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας 29, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων 36 και στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας 22.

Στη Μαγνησία όλες οι θέσεις θα καλυφθούν με προσλήψεις και όχι μετατάξεις και θα αφορούν σε μόνιμο προσωπικό.

Ειδικότερα οι προσλήψεις ανά έτος έχουν ως εξής:

-2022: Τέσσερις προσλήψεις, οι 2 ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικών) και Περιβάλλοντος, 2 ΔΕ Οδηγών και Χειριστών Μηχανημάτων.

-2023: Τέσσερις προσλήψεις ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνων), Διοικητικού Οικονομικού (δύο προσλήψεις), Μηχανικών (Ηλεκτρολόγων).

-2024: Τέσσερις προσλήψεις ΠΕ Γεωτεχνικών και Διοικητικού Οικονομικού και ΔΕ Οδηγών και Χειριστών Μηχανημάτων.

2025: Πέντε προσλήψεις ΠΕ Γεωτεχνικών, Διοικητικού Οικονομικού, Μηχανικών, Φαρμακοποιών.

Προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις για εποχικές ανάγκες το 2021

Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε ακόμη, την πρόσληψη 15 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών για κάλυψη πρόσκαιρων και εποχικών αναγκών για το 2021.

Οι προσλήψεις κατανέμονται οι 8 στη Λάρισα ειδικοτήτων οι 6 ΠΕ Κτηνιάτρων και 2 ΠΕ Μηχανικών, οι 2 στην Καρδίτσα ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων, οι 2 στη Μαγνησία ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων και οι 3 στα Τρίκαλα ειδικοτήτων οι 2 ΠΕ Κτηνιάτρων και η 1 ΤΕ Επόπτη Δημόσιας Υγείας.

Διαμαρτυρία για έλλειψη ενημέρωσης

Με αφορμή την έγκριση των προσλήψεων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας καταγγέλλει απουσία ενημέρωσης του Σωματείου.

Σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Βασίλη Πινακά, υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας προέβη στην έγκριση των πινάκων του πολυετούς προγραμματισμού χωρίς να καλέσει το Σωματείο να καταθέσει τις προτάσεις του.

Επίσης, καταγγέλλει τη διαδικασία του κατεπείγοντος που ακολουθήθηκε για τη συνεδρίαση διά περιφοράς του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητάει από την περιφερειακή αρχή να γνωστοποιήσει τα αιτήματα των υπηρεσιών αναφορά με την πρόσληψη- μετάταξη τακτικού προσωπικού και προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και μεταξύ άλλων διευκρινήσεις για τα κριτήρια επιλογής των 47 προσλήψεων και των 57 μετατάξεων.

Ακόμη, ζητάει ενημέρωση για τις αποχωρήσεις την περίοδο 2017-2020 και για την εκτίμηση των αποχωρήσεων την επόμενη τριετία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου