ΛΑΡΙΣΑ

«Υπερκαλύφθηκαν οι ανάγκες των σεισμοπαθών σε τρόφιμα και νερό»

υπερκαλύφθηκαν-οι-ανάγκες-των-σεισμ-666546

Μεγάλη ανταπόκριση από Σωματεία και φορείς, αλλά και από επιχειρηματίες και ιδιώτες, βρήκε η συντονισμένη προσπάθεια του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Επιχειρηματιών Μαγνησίας για τη στήριξη των σεισμοπαθών στους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της καταστροφής, ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ Σεραφείμ Μαουσίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Κώστας Πελεκούδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Μαγνησίας Γιώργος Γκαλιός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Μαγνησίας Μαρία Τσελεπή και το Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ Τρύφωνας Πλαστάρας, έσπευσαν στο Δαμάσι και στις γύρω περιοχές που επλήγησαν, μεταφέροντας καθημερινά εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς.

Η τόσο άμεση κινητοποίηση οδήγησε σήμερα, δεκαπέντε ακριβώς ημέρες από το πρώτο χτύπημα του εγκέλαδου, να έχουν πλέον υπερκαλυφθεί οι ανάγκες των σεισμοπαθών σε τρόφιμα και νερά.

Στην κοινότητα Δαμασίου παρέδωσαν μεγάλο όγκο τροφίμων, εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρωθεί από ευαισθητοποιημένους πολίτες στο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Από τους εκπροσώπους των Σωματείων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτή επισημαίνεται: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους εργαζομένους στο σταθμό, όσο και όλους τους γονείς και τα παιδιά, που με θέρμη συγκέντρωσαν ένα ολόκληρο φορτηγό πράγματα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη!! Επίσης, ευχαριστίες σε επιχειρήσεις του Νομού μας που προσέφεραν αγαθά για τον ίδιο σκοπό και θέλησαν να κρατήσουμε την ανωνυμία τους.

Μετά από προσωπική περιήγηση στους χώρους όπου διαμένουν οι κάτοικοι της κοινότητας Δαμασίου και προσωπική επαφή με το Συντονιστή και Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Δαμασίου Γιώργο Κυρατζή, ενημερωθήκαμε ότι, υπάρχουν ήδη είκοσι (20) οικογένειες οι οποίες διαμένουν στα τροχόσπιτα που έχουν στηθεί. Τα τροχόσπιτα αυτά έχουν κανονική παροχή ρεύματος και εντός της ημέρας, ή το πολύ έως αύριο, αναμένεται και η παροχή του νερού. Στις τριάντα (30) σκηνές, που επίσης έχουν ρεύμα και θέρμανση με θερμάστρες, θερμοπομπούς κτλ., κοιμάται ακόμη κόσμος. Οι οικίσκοι που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή αναμένεται να συνδεθούν με ρεύμα και νερό, καθώς και στο δίκτυο της αποχέτευσης, μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα και να μεταφερθούν εκεί κάτοικοι που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές οι οικίες τους. Να σημειώσουμε ότι, υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάτοικοι οι οποίοι επιλέγουν να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους, καθώς και ηλικιωμένοι οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και την καταγραφή των οικιών τους ως επικίνδυνες με κίτρινη σήμανση. Τέλος, αρκετοί είναι οι πληγέντες που φιλοξενούνται σε σπίτια οικείων τους και περίπου εκατό (100) άτομα, σε ξενοδοχεία των Τρικάλων.

Οι αποστολές βοήθειας σε τρόφιμα και νερά ολοκληρώθηκαν, καθώς, όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι, οι κάτοικοι είναι υπερπλήρεις αυτή τη στιγμή. Παραμένει σε ισχύ ο Τραπεζικός Λογαριασμός στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας με τίτλο Σ.Ε.Η.Μ. Ε.Π. ΜΑΖΙ-ΓΙΑ-ΤΟΥΣ-ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ και αριθμό 033239 017 5001 02 (ΙΒΑΝ GR 6709 1010 70000 3323 917 20023). Στο λογαριασμό αυτό, μπορεί οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να καταθέτει τη βοήθειά του. Παραμένουμε, πάντοτε, σε επαφή με τους υπευθύνους της περιοχής, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, με όποιο τρόπο μπορούμε, σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της καθημερινότητάς τους, στους κανονικούς της ρυθμούς. Πάντα αλληλέγγυοι, πάντα υποστηρικτές στην πράξη!», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου