Απειλούνται τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-17, 22:36:33
Απειλούνται τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας

Με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Λάρισας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, με αντικείμενο το κοινό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμπεριληφθούν τα 4 τμήματα του ΤΕΙ στο μηχανογραφικό της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Σούλτης και Κυριάκος Τσιλίδης καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος και καθηγητής του ΤΕΙ κ. Αθανάσιος Αγγέλης.Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι είναι αίτημα όλων των Θεσσαλών οι δομές τις εκπαίδευσης να παραμείνουν ως έχουν, ενώ απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, ζητώντας τους να μην αλλάξει η χωροταξική κατανομή των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης αναφέρει:

«Η ανάγκη θεματικού και χωροταξικού σχεδιασμού των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), με ενιαία κριτήρια, διαβούλευση και διαφάνεια, είναι επιβεβλημένη και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Στο πλαίσιο αυτό πέρυσι, εικοσιτέσσερα (24) τμήματα των ΤΕΙ, μεταξύ των οποίων και τέσσερα (4) του ΤΕΙ Λάρισας δεν συμπεριλήφθηκαν στο μηχανογραφικό με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 η Σχολή θα είναι βασική ακαδημαϊκή και διοικητική μονάδα που θα προσφέρει ένα αριθμό προγραμμάτων σπουδών.

Το ΤΕΙ Λάρισας είναι ένα ζωντανό κύτταρο, τόσο στη Λάρισα όσο και τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, για αυτό πρέπει να διατηρηθεί ο περιφερειακός χαρακτήρας του με σχολές και στις τρεις πόλεις της Θεσσαλίας

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=