ΛΑΡΙΣΑ

Κρίσιμη σύσκεψη στη Λάρισα για τους σεισμούς

κρίσιμη-σύσκεψη-στη-λάρισα-για-τους-σε-682043

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Παρόντες στη σύσκεψη είναι και οι δήμαρχοι Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, Ελασσόνας Νίκος Γλατσας, Τεμπών Γιώργος Μανώλης και Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Στο τραπέζι της σύσκεψης έχει πέσει και η πρόταση για αναβολή του lockdown στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, που επρόκειτο να εφαρμοστεί από αύριο Σάββατο στις 6.00 το πρωί. λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων.

Στην περιοχή του Τυρνάβου -Ελασσόνας έρχεται σήμερα και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

Οι σεισμολόγοι μετά τον χθεσινό σεισμό των 5,9 ρίχτερ και το μετασεισμό των 5,2, βορειότερα του αρχικού σεισμού των 6,3 ρίχτερ, ανησυχούν μήπως έχει ενεργοποιηθεί νέο ρήγμα, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο για το σπάνιο φαινόμενο των δίδυμων σεισμών.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του Δαμασίου, του Μεσοχωρίου, της Μαγούλας και άλλων χωριών έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ ανησυχία υπάρχει και στους κατοίκους των πόλεων, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Λάρισας, πολλοί από τους οποίους ξενύχτησαν σε πάρκα, ή κοιμήθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα. Στη Λάρισα το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της έλλειψης νερού, ενώ από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί στο δίκτυο η καθαριότητα του νερού μέχρι το μεσημέρι.

Πηγή: Θεσσαλία Τηλεόραση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου