ΛΑΡΙΣΑ

Τσελέντης: «Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί ακόμη και για τρεις μήνες»

τσελέντης-αναμένονται-ισχυροί-μετα-683532

Για ισχυρούς μετασεισμούς ακόμα και για δυο με τρεις μήνες έκανε λόγο μιλώντας στο MEGA ο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης συνέστισε προσοχή. Ανέφερε μάλιστα ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν κλειστά και ο κόσμος να μην μπει σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

«Ο σεισμός έγινε σε ένα γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου το οποίο απ’ ότι φαίνεται είχε εξαντλήσει το σεισμικό του δυναμικό καθότι δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6,1 Ρίχτερ. Έχουμε μια μετασεισμική ακολουθία αναμενόμενη, επειδή είχε μικρό εστιακό βάθος γύρω στα 8 χιλιόμετρα. Αυτή η ακολουθία αναμένεται να είναι πάρα πολύ ισχυρή και για αρκετές εβδομάδες μπορεί και για δυο τρεις μήνες» είπε.

«Έχει δώσει μεγάλα γεγονότα, ένα μετασεισμό της τάξης του 5 πολλούς 4,8. Για αυτό το λόγο ο κόσμος πρέπει να προσέχει, να είναι πολύ επιφυλακτικός, τα σχολεία επουδενί δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο. Ο κόσμος να μην πάει στα σπίτια του αν αυτά έχουν υποστεί βλάβες και αν δεν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς» συμπλήρωσε.

«Εκείνο το άλλο το οποίο θέλω να πω είναι ότι ενάμιση μήνα πριν, παρακολουθούσαμε μια μικροσεισμική δράση στο ρήγμα αυτό της τάξης λιγότερο από 3. Βέβαια δεν μας προβλημάτισε γιατί σε πολλά ρήγματα στην Ελλάδα έχουμε τέτοια φαινόμενα» υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου