ΛΑΡΙΣΑ

Δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται στην Λάρισα

δουλεύουν-χωρίς-να-πληρώνονται-στην-λ-372321

Το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας έδωσε στο φως της δημοσιότητας δύο ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι σε δύο μεγάλες επιχειρήσεις του νομού δεν έχον πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα:«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες της εταιρείας ρομπότ ΣΟΥΚΟΣ, οι οποίοι δεν πληρώνουν εδώ και αρκετούς μήνες τους περισσότερους εργαζόμενους που εργάζονται σ’ αυτή (άλλους από τον Απρίλη και άλλους από τον Ιούνη και Ιούλη του 2011), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, εκβιάζουν και συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο σε όσους διεκδικούν να πληρωθούν την εργασία τους, λέγοντας όποιον δεν του αρέσει να φύγει. Με εκβιαστικό τρόπο και απειλές επιχειρούν να αλλάξουν συμβάσεις εργαζομένων με μειώσεις μισθών και επιβάλλοντας εκ’ περιτροπής εργασία.

Καλούμε άμεσα να παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας και να επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις.Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ανέχονται πλέον αυτή την άσχημη κατάσταση. Ο φόβος που νοιώθουν, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, το αντίθετο κάνει όλο και χειρότερη την κατάστασή τους. Μπορούν να στηριχθούν στο Εργατικό Κέντρο και στο κλαδικό συνδικάτο Μετάλλου. Να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, να μην δεχτούν καμία μείωση μισθών και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Να ακολουθήσουν μια ομάδα συναδέλφων τους που ξεκίνησε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων».

Επίσης: «Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία ΑΡΜΟΣ, γιατί έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και 4 μήνες τώρα και παρά τις συνεχείς απαιτήσεις των εργαζομένων και τις υποσχέσεις που παίρνουν, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από μέρους των εργοδοτών. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενων και τους καλεί να είναι όλοι ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.»

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου