ΛΑΡΙΣΑ

Πέτσας από Λάρισα: Καταργούμε την αποτυχημένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει δήμους και περιφέρειες σε ακυβερνησία (video)

πέτσας-από-λάρισα-καταργούμε-την-αποτ-775485

Τα αποκαλυπτήρια του νέου εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση θα γίνουν στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Πέτσας που είχε συνάντηση με τον κ. Αγοραστό παρόντων των βουλευτών της Ν.Δ. Χρήστου Κέλλα και Στέλλας Μπίζιου, εξήγησε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να καταργηθεί η αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Σκουρλέτη να οδηγήσει τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας σε ακυβερνησία. Εμείς θα αποκαταστήσουμε την κυβερνησιμότητα προς όφελος της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Παράλληλα το κυβερνητικό στέλεχος προανήγγειλε «ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων προκειμένου να ξέρει ο πολίτης ποιος έχει τις αρμοδιότητες», ενώ ειδική αναφορά έγινε και στις πρωτοφανείς καταστροφές από τον Ιανό σε Καρδίτσα και Φάρσαλα για τις οποίες είπε πως πρέπει να γίνει θεσμοθέτηση με έναν τρόπο ώστε να αντιμετωπίζονται οι φυσικές καταστροφές. «Να έχουμε γρήγορες αντιδράσεις σε παρόμοια φαινόμενα που δυστυχώς λόγω της κλιματικής αλλαγής θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Πέτσα:

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα, γιατί όπως είπε «έδειξε άμεσα το ενδιαφέρον του για την τοπική αυτοδιοίκηση και βρίσκεται εδώ και σε όλους τους δήμους».

Δείτε τη δήλωση του κ. Αγοραστού:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη:

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου