ΛΑΡΙΣΑ

Περισσότερα κατά 65,9% τα άπορα παιδιά

περισσότερα-κατά-659-τα-άπορα-παιδιά-812761

Πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αύξηση της τάξης του 65,9% καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2020 στον αριθμό των παιδιών και των οικογενειών με σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης, που υποστηρίχθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Την ίδια στιγμή καλύφθηκαν συνολικά οι ανάγκες 15.673 παιδιών και των οικογενειών τους.

Χριστουγεννιάτικη πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για παιδιά και οικογένειες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας, προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πλέον ελάχιστα τα αποθέματα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», απευθύνει κάλεσμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, να συμμετέχουν στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών ειδών και «μαζί να εξασφαλίσουμε ένα ζεστό και πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, που σήμερα δοκιμάζονται, αδυνατώντας να καλύψουν έστω τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους».

Στο Κέντρο Στήριξης παραδίδονται τα είδη στο προσωπικό του Οργανισμού, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, φορώντας τη μάσκα και τηρώντας πάντα τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Μελομακάρονα (σε συσκευασία), κουραμπιέδες (σε συσκευασία), γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα Νο 1 και 2, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων) και χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες).

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θεσσαλία βρίσκεται στη διεύθυνση Αγιάς 97 στη Λάρισα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2410560900 και 2410555422.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου