ΛΑΡΙΣΑ

Συζήτηση του Δημήτρη Κουρέτα με την Άννα Διαμαντοπούλου

συζήτηση-του-δημήτρη-κουρέτα-με-την-άν-813469

Η «Βραδιά του Ερευνητή» έφτασε και θα γιορταστεί σήμερα σε πάνω από 300 ευρωπαϊκές πόλεις ταυτόχρονα. Για όλους τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο ελληνικό εταιρικό σχήμα, οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται στο κανάλι του έργου στο YouTube youtube.com/rengreece.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη 13:00 παρουσιάζει το βίντεο “Ηθική και κοινωνική διάσταση της πανδημίας: εικαστική και βιοηθική προσέγγιση”, ένα animation – σπουδή στο πως μπορεί να μετρηθεί ο χρόνος, στη βάση της σχέσης ανθρώπων – ζώων από την ομάδα Qualia, το οποίο ακολουθεί μία συζήτηση με τον Καθηγητή Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α. Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, σχετικά με την ηθική διάσταση της πανδημίας, ερωτήματα για το ηθικό status των ζώων και τις κοινωνικές προεκτάσεις μιας υγειονομικής κρίσης.

Η “Βραδιά του Ερευνητή” κορυφώνεται στις 18:00 με τη συζήτηση μεταξύ του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα με την Άννα Διαμαντοπούλου. Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου “Από το Ντεσεβό στο Drone”, οι ομιλητές προσεγγίζουν σύγχρονα ζητήματα που αφορούν στην έρευνα, την καινοτομία και τη δημοκρατία σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου