ΛΑΡΙΣΑ

Τα «βρόντηξε» ο Τσικρίκας, νέος πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας ο Σιδερόπουλος

τα-βρόντηξε-ο-τσικρίκας-νέος-πρόεδρ-380189
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις το πρωί της Δευτέρας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο το οποίο μάλιστα έγινε στο γραφείο του προέδρου και όχι στην αίθουσα που συνηθίζεται, ο Σπύρος Τσικρίκας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου.
Ο κ. Τσικρίκας επικαλέσθηκε επαγγελματικούς, οικογενειακούς αλλά και λόγους υγείας. Ωστόσο, η παραίτησή του φαίνεται να έχει μεγάλο παρασκήνιο, κάτι που μαρτυρά και η δήλωσή του στο onlarissa.gr ότι «έφθασε στα όριά του».
Η παραίτησή του έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο και νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Χρήστος Σιδερόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο κ. Σιδερόπουλος αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΑΣ τόνισε πως «έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις όπως η μετάβαση των συνεταιρισμών στην επόμενη ημέρα. Αυτό το μοντέλο ότι ήταν να δώσει το έδωσε και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι αγρότες και να πειστούν να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια».
Πέραν του προέδρου, «ανασχηματισμός» έγινε και στα υπόλοιπα αξιώματα. Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο κ. Τάκης Τσικόπουλος, γενικός γραμματέας ο κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος και Ταμίας ο κ. Στέλιος Ρίζος.
Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Σιδερόπουλος είναι ο τρίτος κατά σειρά πρόεδρος της ΕΑΣ σε μία μόλις θητεία, αφού ο κ. Τσικρίκας είχε αναλάβει μετά την παραίτηση Κοκκινούλη προκειμένου ο τελευταίος να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου