ΛΑΡΙΣΑ

Σε Πελοπόννησο και Αττική ασθενείς από τη Θεσσαλία

σε-πελοπόννησο-και-αττική-ασθενείς-απ-814207

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισα είναι πολύ επιβαρυμένη με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανάγκη μεταφοράς ασθενών με covid 19 σε νοσοκομεία εκτός πόλης.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Γιάννης Γουλάς σχετικά με τις διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό.

“Καθημερινά υλοποιούμε 2-3 διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία και μέχρι σήμερα πρέπει να έχουν μεταφέρει περί τους 20 ασθενείς covid εκτός Λάρισας. Τώρα που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε Λαμία και Χαλκίδα, καθώς έχουν γεμίσει κυρίως από περιστατικά της Λάρισας, θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε ασθενείς covid που χρειάζονται Μονάδα Εντατικής στην Πελοπόννησο, διότι η Αττική δύσκολα θα δεχτεί περιστατικά από εμάς ενώ βρίσκεται και αυτή σε κρίσιμη κατάσταση” δήλωσε ο κ. Γούλας στο onlarissa.gr.

Η δυνατότητα του ΕΚΑΒ για διακομιδές εκτός πόλης περιορίζεται σε δύο ημερησίως, διότι κάθε διακομιδή σε τόσο μακρινές πλέον αποστάσεις καταλαμβάνει ολόκληρη τη βάρδια και δεσμεύει για ολόκληρη την ημέρα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα συνολικά 7 που διαθέτει η Λάρισα, διευκρινίζοντας ότι το ένα από αυτά είναι η Μονάδα που αναγκαστικά παραμένει σε ετοιμότητα εντός πόλης για να καλύψει τυχόν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά τα οποία χρειάζονται άμεση υποστήριξη κατά τη διακομιδή του στο εφημερεύον νοσοκομείο. Οπότε “στην πραγματικότητα δουλεύουμε μόνο με 4 ασθενοφόρα τα οποία πρέπει να καλύψουν και τις διακομιδές προς από τα νοσοκομεία προς τις ιδιωτικές κλινικές”, εξηγεί ο κ. Γούλας.

Η διακομιδές δε, που αφορούν ασθενείς ΜΕΘ γίνονται με ασθενοφόρα που διαθέτουν υποστήριξη μόνιτορ με συνοδεία γιατρού ΜΕΘ και επισημαίνει ότι “έχουμε μόνο δύο επιπλέον μόνιτορ για να εξοπλίσουμε ασθενοφόρο με ασθενή covid της ΜΕΘ, εκτός και αν μας δοθεί μόνιτορ από τη ΜΕΘ σε περίπτωση και αυτή διαθέτει ελεύθερο”.

“Θέλω να τονίσω ότι με ασφάλεια μπορούμε να μεταφέρουμε μόνο μέχρι δύο ασθενείς covid διασωληνωμένους. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την πληρότητα στις ΜΕΘ είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το πως θα χειριστούμε την κρισιμότητα της κατάστασης τις επόμενες μέρες” λέει με έμφαση ο κ. Γούλας.

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου