Έφθασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εξοπλισμός για νέες κλίνες ΜΕΘ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-20, 11:29:30
Έφθασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εξοπλισμός για νέες κλίνες ΜΕΘ

Κάθε περιθώριο και όριο ανθρώπινης αντοχής εξαντλείται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ολοένα αυξανόμενος όγκος ασθενών με κορονοϊό.

Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφθασε από την Αθήνα ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για την λειτουργία 5 ακόμη κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και εστάλη από το υπουργείο Υγείας.

Έτσι, οι κλίνες ΜΕΘ του ΓΝΛ αναμένεται μόλις γίνει η εγκατάσταση των νέων μηχανημάτων από τους υπαλλήλους της εταιρείας, να φθάσουν στις 29 από 24 που είναι σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τη νοσηλεία των λιγότερο βεβαρημένων περιστατικών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο σχεδιασμός που έχει εκπονήσει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Βλαχάκης έχει ακόμη περιθώριο ανάπτυξης και άλλων κρεβατιών, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη – εκτός covid – λειτουργία του νοσοκομείου, ήδη ξεκίνησε η μεταφορά παθολογικών χειρουργικών περιστατικών στην αντίστοιχη κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, προκειμένου να αποφορτιστεί κατά το δυνατό η κατάσταση στο Γενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας το τελευταίο εικοσιτετράωρο νοσηλεύονται 217 άτομα με κορωνοϊό, τόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και στις απλές κλινικές covid που έχουν αναπτυχθεί.

Δείτε φωτογραφίες από τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έφθασε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας:

[onlarissa.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=