Αποκλεισμό της Μ. Μπίλλη από το περιφερειακό συμβούλιο ζητεί η ΛΑ.Σ. Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-14, 12:32:54
Αποκλεισμό της Μ. Μπίλλη από το περιφερειακό συμβούλιο ζητεί η ΛΑ.Σ. Θεσσαλίας

 

Νέα παρέμβαση της ΛΑΣ Θεσσαλίας μετά το επεισόδιο με τη φωτογραφία του Κασιδιάρη

 

Να πάρει σαφή πολιτική απόφαση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣ) Θεσσαλίας από το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε προχθές στην έναρξη του περιφερειακού συμβουλίου που διεξαγόταν με τηλεδιάσκεψη.

Με το «καλησπέρα» της συνεδρίασης προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις, καθώς η επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Μαρία Μπίλλη ανάρτησε φωτογραφία στην οθόνη της τηλεδιάσκεψης με τον καταδικασμένο για συμμετοχή και διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη, διαμαρτυρόμενη για τη φυλάκισή του.

 Ακολούθησε χάος. Οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ζητούσαν από την κ. Μπίλλη να κατεβάσει τη φωτογραφία. Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Βασίλης Πινακάς αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση και τελικά να αποβάλει τη σύμβουλο, καθώς αρνούταν να κατεβάσει τη φωτογραφία.

 Με αφορμή το επεισόδιο η ΛΑΣ Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το περιφερειακό συμβούλιο να αποκλείσει τη σύμβουλο από τις συνεδριάσεις και να πιέσει την κυβέρνηση να νομοθετήσει για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής και την αποπομπή από τα αιρετά όργανα όσων εκλέχτηκαν με τη στήριξή της.

«Αυτή η προκλητική στάση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, της συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής», αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες των παρατάξεων της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας, για την άρνηση τους να υιοθετήσουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α και αποκλεισμό της συμβούλου της από τις συνεδριάσεις του Π.Σ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=