ΛΑΡΙΣΑ

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ για την επίταξη μονάδων υγείας

δήλωση-του-τάσου-τσιαπλέ-για-την-επίτα-827731

Σε δήλωσή του, στο προχθεσινό περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές ανέφερε τα εξής:

«Αυτές τις ώρες, που η υγεία του λαού δοκιμάζεται επικίνδυνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και της Θεσσαλίας, εξαγγέλλοντας όπως – όπως μέσω της 5ης ΥΠΕ δήθεν νέες κλίνες για Covid, οι οποίες αφαιρούνται από τις υφιστάμενες και με το ίδιο λειψό προσωπικό, ταυτόχρονα με τη διακοπή του 8% διαφόρων χειρουργείων όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ανακοινώνει 4 δήθεν νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝΛ, οι οποίες αφαιρούνται από τις υπάρχουσες λειψές γενικές κλίνες ΜΕΘ, που μετατρέπονται ώστε από εδώ και στο εξής να δέχονται μόνο περιστατικά Covid. Ανακοινώνει 38 νέες δήθεν κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών Covid, οι οποίες αφαιρούνται όμως από κλίνες διαφόρων κλινικών του ΓΝΛ που συρρικνώνονται και χωρίς βεβαίως την πρόσληψη νέου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση να αφήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια για την υγεία του λαού. Εδώ και τώρα να επιτάξει νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους και να τα θέσει σε πλήρη κρατικό έλεγχο στη μάχη κατά της πανδημίας.

Να επιτάξει τις μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και κατευθύνσεις, δωρεάν σε όλους, με κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να εντάξει υποχρεωτικά τους ιδιώτες γιατρούς και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού -που δεν απαιτείται νοσηλεία- στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.

Να επιτάξει όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.

Να προχωρήσει τώρα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου