ΛΑΡΙΣΑ

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου: Φυλάκιση 4 ετών για εμπρησμό

μικτό-ορκωτό-δικαστήριο-βόλου-φυλάκι-828411

Στον 36χρονο Αλβανό, που έβαλε φωτιά στα κρατητήρια της Λάρισας

Συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως χωρίς αναστολή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου στον 36χρονο Αλβανό που τον περασμένο Μάιο έβαλε φωτιά σε στρώματα των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί καθυστερούσε η απέλαση στη χώρα του.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου δίκασε χθες την υπόθεση και με ομόφωνη απόφασή του τον έκρινε ένοχο για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι από την πυρκαγιά δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές βάσει του σχετικού πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ετσι ο 36χρονος κρίθηκε ένοχος για τις δύο πρώτες κατηγορίες που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αθώος για την τρίτη (εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές), η οποία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην.

Μετά την απόφαση καταδίκης ο 36χρονος αν συλληφθεί θα πρέπει είτε να αποπληρώσει την οφειλή του είτε να οδηγηθεί στη φυλακή για έκτιση, καθώς δεν του χορηγήθηκε αναστολή στην ποινή ούτε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, όμως το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Η απόφαση καταδίκης του κατηγορούμενου ήταν ομόφωνη από το δικαστήριο.

Στις 26 Μαΐου 2018 ο 36χρονος έβαλε φωτιά σε επτά στρώματα των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν πυκνοί καπνοί ευτυχώς όμως η εκκένωση των χώρων ήταν άμεση.

Η φωτιά που προκάλεσε κατέστρεψε στρώματα και μαύρισε τοίχους.

Ο 36χρονος κρατούταν από τις 17 Μαΐου και εναντίον του είχε επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Μετά τη σύλληψή του για τον εμπρησμό είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500 ευρώ.

Η δίκη του πραγματοποιήθηκε χθες μετά από δύο αναβολές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου