ΛΑΡΙΣΑ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ -Σύνδεσμος Βιομηχανιών: Φυσικό αέριο για τόνωση της βιομηχανίας και ανάκαμψη της οικονομίας

εδα-θεσσ-σύνδεσμος-βιομηχανιών-φυσικ-839647

Ο καταλυτικός ρόλος του φυσικού αερίου στην ανάπτυξη του βιομηχανικού κλάδου, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), κ. Αθανάσιου Σαββάκη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και στελεχών της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σαββάκης ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή για την εφαρμογή χαμηλών τιμολογίων διανομής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά το ενεργειακό κόστος. Ο κ. Μπακούρας συμπλήρωσε ότι η νέα πρόταση των τιμολογίων της Εταιρείας προς την Αρχή επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση στις τιμές διανομής σε σχέση με αυτές της προηγούμενης ρυθμιστικής περιόδου. Την εξέλιξη αυτή θα αξιοποιήσει όλος ο ενεργειακός κλάδος και ιδιαίτερα οι βιομηχανίες με υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Από την πλευρά του ο κ. Σαββάκης, θεώρησε πολύ σημαντική για τη βιομηχανία τη διαμόρφωση των χαμηλών τιμολογίων διανομής και πρόσθεσε ότι η στρατηγική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενισχύει περαιτέρω την προοπτική ανάπτυξης των υποδομών στη Β. Ελλάδα, προς όφελος των καταναλωτών, του ανταγωνισμού και της οικονομίας. Τέλος, ζήτησε τη διατήρηση της αμφίδρομης επικοινωνίας, με στόχο την ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών για θέματα ενέργειας.

Η ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ΒΙ.ΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης αλλά και συνολικά στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Σε συνδυασμό με την ενεργειακή εξοικονόμηση, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, προσφέροντας κίνητρα που ενισχύουν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, και ταυτόχρονα προκαλείται το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις.

Η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου αποτελεί βασικό στόχο που τίθεται στο ΕΣΕΚ για τη μείωση των ρύπων και παράλληλα ενθαρρύνει την ανάπτυξη της οικονομίας, μέσω της υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων για την βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου