ΛΑΡΙΣΑ

Ανησυχητική η σταδιακή αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλία

ανησυχητική-η-σταδιακή-αύξηση-κρουσμ-840173

Ανησυχεί τους επιστήμονες η σταδιακή αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλία, τονίστηκε, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ημέρες Πνευμονολογίας» που διεξάγεται από το πρωί στον Βόλο.

Βάσει της επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλία καταγράφονται πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, τα οποία θεωρούνται αρκετά. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα δεν έχουμε μπει σε πορτοκαλί ή κόκκινο συναγερμό, αλλά καταγράφεται σταδιακή αύξηση. Επισημάνθηκε δε ότι το ανησυχητικό στοιχείο είναι η κάλυψη του συνόλου των κλινών αρνητικής πίεσης και των κρεβατιών στη ΜΕΘ.

Οπως τονίστηκε το ποσοστό των διασωληνωμένων αυξάνεται από τις 15 Ιουλίου και μετά, διότι υπήρξαν πολλές εστίες σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αμπελώνα από γάμους και συναθροίσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν και ασθενείς με ήπια συμπτώματα που παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τον Ιούλιο του 2021 το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Τα θετικά νέα από τον ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που χθες εγκρίθηκε ένα εμβόλιο, το mRNA, που παρασκευάζεται στην Αμερική και είναι σε φάση τιμολόγησης, μετάφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτριος Παπαγιάννης.

Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε πως τα αποτελέσματα του εμβολίου θα φανούν σύντομα, ενώ σήμερα θα παρουσιαστεί στο συνέδριο και το Ρώσικο εμβόλιο.

Αναφορικά με το εμβόλιο mRΝA, είπε πως, εντάσσεται στην καινούρια τεχνολογία εμβολίων που δεν έχουν εφαρμοστεί στον άνθρωπο. «Τα κλινικά νέα είναι αισιόδοξα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος ακόμη», είπε ο κ. Παπαγιάννης και πρόσθεσε πως εκτιμά ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει πριν τον Ιούνιου 2021. Μέχρι τότε «πρέπει χορέψουμε με τον ιό και να τηρούμε τα μέτρα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου