ΛΑΡΙΣΑ

Ακαρπες οι έρευνες για τον ναυτικό που χάθηκε εν πλω στον Αγιόκαμπο

ακαρπες-οι-έρευνες-για-τον-ναυτικό-που-840612

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες δύναμης των Λιμεναρχείων Αγιοκάμπου, Βόλου, Πλαταμώνα, Σκιάθου

Εληξαν χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου Ινδού ναυτικού μέλους του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «ATHLOS» σημαίας Μάλτας, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια ανατολικά του Αγιόκαμπου Λάρισας.

Οι θαλάσσιες έρευνες στο Ανατολικό Πήλιο όσο και σε ολόκληρη την περιοχή μέχρι τα όρια με την Κατερίνη δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα παρά την έγκαιρη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών Θεσσαλονίκης, Βόλου, Σκιάθου, Νέων Μουδανιών, Πλαταμώνα, Σκάλας Κατερίνης, Σκοπέλου, Αγιόκαμπου Λάρισας, Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου και Αλοννήσου.

Για την εξαφάνιση του ναυτικού από την Ινδία ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος με σήμα έκτακτης ανάγκης (Pap Pan) από τον πλοίαρχο του πλοίου, το οποίο είχε αποπλεύσει από Ελευσίνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, άφορτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ξεκίνησαν έρευνες από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης με τη συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών του Λιμενικού, δύο παραπλεόντων πλοίων, οχτώ αλιευτικών σκαφών, καθώς και σκαφών της Ομάδας Διάσωσης Ν. Μουδανιών και Θεσσαλονίκης. Επίσης στις έρευνες συμμετείχαν και περιπολικά οχήματα του Λιμενικού από στεριά. Ωστόσο, μέχρι χθες στις 13:00 ο ναυτικός δυστυχώς δεν είχε εντοπιστεί.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου