ΛΑΡΙΣΑ

Αθώος 55χρονος για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου

αθώος-55χρονος-για-βιασμό-και-αποπλάνησ-841309

Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ότι σημειώθηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις σε βάρος ανηλίκου

Κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικου. Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου ένας 55χρονος Λαρισαίος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε απίστευτα ο ίδιος και η οικογένειά του όταν το 2016 η οικογένεια ανήλικου τον κατηγόρησε για πράξεις φρίκης οι οποίες μάλιστα υποτίθεται ότι συνέβαιναν κατ’ εξακολούθηση από το 2013.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου τον απάλλαξε από τις κατηγορίες και ήρε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κρίνοντάς τον αθώο ομόφωνα. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι η ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου δεν είχε ευρήματα κακοποίησης, ενώ το θύμα που σήμερα είναι 18 ετών υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με χρόνους τέλεσης των πράξεων αλλά και τον τρόπο που συνέβησαν αυτές.

Η δίκη ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί με την εξέταση του 18χρονου, του πατέρα του και ενός οικογενειακού φίλου.

Συνεχίστηκε με τους μάρτυρες υπεράσπισης και τον 55χρονο ο οποίος επανέλαβε όσα κατέθετε από την αρχή αρνούμενος τις πράξεις. Δεν είχε καμία συμμετοχή στις καταγγελλόμενες πράξεις. Δεν θα μπορούσε να έχει όπως απολογήθηκε, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον καθιστούσαν ανίκανο σεξουαλικά.

Με ιατρικά έγγραφα πιστοποίησε ότι αντιμετώπιζε αναπηρία σε ποσοστό 80%, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η δίκη ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου μετά από διακοπή. Εγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον 55χρονο. Μετά την απολογία του στον ανακριτή στη Λάρισα είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε παραμείνει στη φυλακή έναν μήνα.

Ανακουφισμένη ήταν και την οικογένειά του, η σύζυγός του και ο γαμπρός του που τον συνόδευσαν και ήταν πάντοτε στο πλάι του, οι οποίοι έκαναν λόγο για μία δίκαιη απόφαση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου