ΛΑΡΙΣΑ

Πρόταση για ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα από τη «Θεσσαλία στην καρδιά μας»

πρόταση-για-ψήφισμα-για-τον-παύλο-φύσσ-849293

Κατατέθηκε προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος για την καταδίκη «της φασιστικής και ναζιστικής οργάνωσης και δράσης της Χρυσής Αυγής» κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: «Εφτά χρόνια από την ημέρα που μια παρακρατική ομάδα στυγερών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με πολιτική καθοδήγηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, ακριβώς επειδή ενοχλούσε με την αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση του.

Σε μερικές ημέρες, στις 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δολοφόνους του. Θα κληθεί να αποφασίσει για όλους εκείνους που απάρτιζαν τα τάγματα εφόδου και εκείνους που τα καθοδηγούσαν. Για εκείνους που αποτέλεσαν πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία την προηγούμενη δεκαετία.

Ο καλλιτέχνης αντιφασίστας Παύλος Φύσσας με τη ζωή και το θάνατό του έγινε το σύμβολο ενός αγώνα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και υπεράσπισης των αδυνάτων, ανεξαρτήτως ταυτότητας, καταγωγής ή φύλου. Γι’ αυτό η καταδίκη των δολοφόνων του θα είναι μια στιγμή υπεράσπισης των δημοκρατικών αρχών και μια στιγμή δικαίωσης όλων εκείνων που καθημερινά στη ζωή τους υπερασπίζονται τις αρχές αυτές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας τιμά τη μνήμη και τον αγώνα του Παύλου Φύσσα και καταδικάζει τη φασιστική και ναζιστική οργάνωση και δράση της Χρυσής Αυγής».

Το ψήφισμα υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικόλαος Τσιλιμίγκας, Ρίζος Κομήτσας, Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, Πέτρος Τσακνάκης, Δέσποινα Αράπκουλε, Ιωάννης Χάϊδος, Σταύρος Τραγάνης, Αθανάσιος Τσιάρας, Απόστολος Καναβός, Γεώργιος Ζώγας, Χρυσούλα Τσαγανού, Ιωάννης Γεννάδιος και Κωνσταντίνος Καντερές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου