Δυναμική πρωτοβουλία για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-14, 16:45:57
Δυναμική πρωτοβουλία για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Επιτροπή για την Τουριστική Ανάπτυξη συστήνει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας

 

Με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, που αποτύπωσαν το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκύψει στον τουρισμό των Βόρειων Σποράδων λόγω της πανδημίας, αλλά και την απόφαση για τη σύσταση επιτροπής για την τουριστική ανάπτυξη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουλίου στη Σκιάθο, υπό τη διοργάνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Τη σύσταση της επιτροπής για τον τουρισμό ανακοίνωσε από το βήμα της ημερίδας ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε πως: «Διανύουμε μία περίοδο δύσκολη για τη χώρα και το ίδιο για τη Θεσσαλία. Η γνώση των ανθρώπων που διαχειρίζονται τη κρίση είτε για τον τουρισμό, είτε για την αυτοδιοίκηση είναι πολύτιμη και στόχος μας είναι να την εκμεταλλευτούμε μέσα από ένα εξειδικευμένο όργανο της ΠΕΔ, την επιτροπή για την Τουριστική Ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στην επιτροπή, ανέφερε ότι «δεν θα συμμετέχουν μόνον Θεσσαλοί αυτοδιοικητικοί, αλλά και εκπρόσωποι του συνόλου του τουριστικού οικοσυστήματος, δηλαδή εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και του επιστημονικού πεδίου, όπως οι εκλεκτοί ομιλητές που μας τίμησαν σε αυτή την ημερίδα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα από την συνέργεια θα μπορέσουμε ως ΠΕΔ να συνδράμουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε το φετινό καλοκαίρι το τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων να υποστεί τις κατά το δυνατό λιγότερες συνέπειες από την έκτακτη περίσταση του κορονοϊού». Ο κ. Νασιακόπουλος ευχαρίστησε επίσης τους εισηγητές, το σύνολο των δημάρχων και των υπολοίπων παρευρισκόμενων καθώς και το προσωπικό της ΠΕΔ για την άριστη διοργάνωση της ημερίδας.

Νωρίτερα στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος του νησιού κ. Θεόδωρος Τζούμας επεσήμανε πως «έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε, προκειμένου να κυλήσει με ασφάλεια για τους επισκέπτες η χρονιά, την οποία βλέπουμε ως ένα διάστημα ανασυγκρότησης για το 2021. Μας εμπνέει η συνέργεια και η συνεργασία για να επιβιώσουμε στα πρωτόγνωρα αυτά που ζούμε. Μπορούμε να προσφέρουμε με τη βοήθεια όλων των επιχειρηματιών που τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να προσφέρουν με ασφάλεια διακοπές στο νησί».

Στην ημερίδα που είχε ως τίτλο «Βόρειες Σποράδες, τουρισμός και πανδημία. Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον μας», μίλησαν ο Στέφανος Λαμπρόπουλος (Fraport Greece, διευθυντής Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»), ο καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού τουρισμού (eTourismLab) και αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Ερευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας, ο δρ. Ιωάννης Παππάς διευθυντής Μεσογείου, Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Γεώργιος Ραχιώτης αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής Τμήμα Ιατρικής. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Γιώργος Πίττας τέως μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού, Greek Gastronomy Guide, Γαστρονομικές Κοινότητες.

Να σημειωθεί τέλος πως στην ημερίδα, πέραν του πλήθους των δημάρχων και αυτοδιοικητικών της Θεσσαλίας, παρέστησαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος και Θανάσης Λιούπης.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=