ΛΑΡΙΣΑ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πτυχία γιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας

δειγματοληπτικοί-έλεγχοι-στα-πτυχία-27901

Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου αν και αίσχιστου είδους απάτη, δεν εξέλειπε ποτέ από το… «παλμαρέ» διάφορων απατεώνων. Η τραγική ιστορία του «ψευτογιατρού» και των χαμένων ανθρώπινων ζωών στην προσπάθεια να βρουν τη γιατρειά τους από ανίατες – κυρίως – ασθένειες, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει το παραπάνω.

«Δυστυχώς δεν είναι νέο φαινόμενο, διότι κατά καιρούς, στο παρελθόν έχουμε δει πολλά αντίστοιχα» εξηγεί μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος. Προσθέτει δε, πως «οι συγκεκριμένοι απατεώνες στοχεύουν κυρίως σε οικογένειες ασθενών με πολύ σοβαρά νοσήματα, όπως ο καρκίνος και εμπορεύονται την ελπίδα τους με διάφορα μαντζούνια».

Τι κάνει λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας για να προστατέψει τόσο την κοινωνία, αλλά και το κύρος των μελών του; «Διαρκείς δειγματοληπτικούς ελέγχους» απαντά ο κ. Γιαννακόπουλος. «Από χρόνια κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα πτυχία των μελών μας. Στέλνουμε πτυχία στα πανεπιστήμια που έχουν εκδοθεί, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού, για να διαπιστώσουμε τη γνησιότητά τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι το μεμπτό».

Αυτό όμως είναι αποτελεσματικό απέναντι σε κάποιον απατεώνα που επιχειρεί έχοντας πλαστό πτυχίο. Τι συμβαίνει όμως με τους λεγόμενους «κομπογιαννίτες»; Μ’ εκείνους δηλαδή που απλά εμφανιζόμενοι ως «εναλλακτικοί γιατροί» εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες; «Σ’ αυτή την περίπτωση εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε» απαντά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, για να συμπληρώσει πως «εάν κάποιος πολίτης έχει την υποψία ότι έχει πέσει θύμα απάτης, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αστυνομία».

Υπενθυμίζεται πως ακόμη κι αν κάποιος έχει πτυχίο ιατρικής, θα πρέπει να είναι μέλος αναγνωρισμένου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας και να έχει ειδική άδεια από αυτόν, για να ασκήσει το λειτούργημα του ιατρού.

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου