ΛΑΡΙΣΑ

Διεθνής διαγωνισμός για κατεδαφίσεις αυθαίρετων στη Θεσσαλία

διεθνής-διαγωνισμός-για-κατεδαφίσει-62103

Τη διακήρυξη για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών, που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχές, κυρίως σε αιγιαλούς, παραλίες, δάση και αναδασωτέες εκτάσεις στη Θεσσαλία και τη Στ. Ελλάδα, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων ή αποφάσεων κατεδάφισης υπέγραψε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων ή κατασκευών πάσης φύσεως τελεσίδικων εκθέσεων αυτοψίας, όπως έχουν χαρακτηρισθεί ως τέτοια και διαβιβασθεί από τις αρμόδιες κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη Νομοθεσία.

Επίσης, η εκτέλεση κατεδάφισης αμετάκλητων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων και εν γένει κατασκευών σε δασικές – αναδασωτέες εκτάσεις, όπως αυτά έχουν διαβιβαστεί από την αρμόδια Επιτροπή, καθώς και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών.

Τέλος, η μεταφορά, διαχείριση και διάθεση των προϊόντων κατεδάφισης σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους και με κατάλληλα για το σκοπό αυτό μεταφορικά μέσα, καθώς και η πλήρης και κατάλληλη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην πρότερη κατάσταση στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης.

Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 634.997,80€ (με ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου