ΛΑΡΙΣΑ

Μπέρδεψαν τις αδειοδοτήσεις κλινικών με την πανδημία

μπέρδεψαν-τις-αδειοδοτήσεις-κλινικώ-100957

Απάντηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λαϊκή Συσπείρωση

«Μπέρδεψαν τις αδειοδοτήσεις ιδιωτικών κλινικών και των κέντρων αποθεραπείας με την πανδημία του κορονοϊού, που μόνο αδαής ή κακοπροαίρετος θα συσχέτιζε».

Στην επισήμανση αυτή προχωρεί ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας Γ. Ζήγρας σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, η οποία κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι είναι απούσα σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα και αντί να αναλάβει την ευθύνη προληπτικών μοριακών ελέγχων ανίχνευσης κρουσμάτων προτρέπει τις κλινικές να προβούν σε τέτοιους ελέγχους.

Ο κ. Ζήγρας κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι προέβη στην ανακοίνωση για τους τύπους και για δημιουργία εντυπώσεων.

Υπενθυμίζει το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο διάστημα της πανδημίας κι επισημαίνει ότι «η επιστολή της 25-04-20 του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού για τους ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές σκοπό έχει την εκ νέου υπενθύμιση προς τους επιστημονικούς και διοικητικούς διευθυντές των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων αποκατάστασης για τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους έναντι της πανδημίας και όχι την υποκατάστασή τους και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ή δεν θέλει να το καταλάβει, δεν φταίμε εμείς».

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική Περιφέρεια ανά την επικράτεια η οποία έλαβε και υλοποίησε πρωτοβουλίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα της υγειονομικής κρίσης του κορονοιού», τονίζει ακόμη.

Επισημαίνει ότι στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας σημείωνε μεταξύ άλλων «η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που αυτοπαρουσιάζεται ότι είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά της πανδημίας και ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα, συλλαμβάνεται απούσα σ’ αυτόν το κρίσιμο τομέα των ιδιωτικών δομών υγείας, όπως και άλλων μεγάλων χώρων εργασίας (εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, κλπ), όπως ήταν και στην περίπτωση των Ρομά, πριν εκδηλωθούν τα κρούσματα στη Ν. Σμύρνη, παρά τις προειδοποιήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου