ΛΑΡΙΣΑ

Αρνητικά σε κορονοϊό και τα 115 τεστ στη Νέα Σμύρνη –Επανασχεδιάζονται τα μέτρα

αρνητικά-σε-κορονοϊό-και-τα-115-τεστ-στη-ν-108763

Μετά τη νέα μαζική δειγματοληψία που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη όπου ελήφθησαν 115 δείγματα, εξετάστηκαν όλα, και προέκυψε ότι είναι αρνητικά στον νέο ιό οπότε και θα γίνει επανασχεδιασμός των μέτρων για την συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αργά το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των τοπικών αρχών με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα σε αυτή έλαβαν μέρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο καθηγητής επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Απόστολος Κομνός και τέλος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και συντονιστής της «Αρωγής» κ. Βασίλης Πινακάς.

Βάσει των επιστημονικών δεδομένων που υπάρχουν, θα ληφθούν και οι αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας από τον κ. Χαρδαλιά, για το ποια μέτρα θα ισχύσουν από εδώ και στο εξής στη Νέα Σμύρνη μιας και σήμερα ολοκληρώνεται και το 14ήμερο της καραντίνας.

Επίσης αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη. Θυμίζουμε πως ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας τους, αλλά τόνισε επίσης ότι την απόφαση λαμβάνει η κεντρική εξουσία για το θέμα. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης σημείωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Οι λαϊκές αγορές πρέπει να ανοίξουν το Σάββατο ή τη Δευτέρα, αλλά πρέπει να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι παραγωγοί για να κάνουν τις προμήθειές τους. Σ’ αυτό είναι σύμφωνοι και οι δήμαρχοι. Έχω διαβιβάσει το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και περιμένω απάντηση. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τηρώντας τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν είναι στο χέρι μας…».

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου