ΛΑΡΙΣΑ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα τα 30 κρούσματα στη Λάρισα – Συνεχίζεται η επιφυλακή

κορονοϊός-σε-καραντίνα-τα-30-κρούσματα-121234

Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί μετά την καταγραφή 30 κρουσμάτων στην κοινότητα των Ρομά.

Υπενθυμίζεται πως χθες σημειώθηκαν 5 νέα κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, έπειτα από ιχνηλάτηση των επαφών 25χρονου.

Από το πρώτο θετικό κρούσμα βρέθηκαν συνολικά 8 επαφές και μέχρι στιγμής έχουν δώσει δείγμα 6 από αυτές (ένα ήταν αρνητικό).

“Μετά και την επίσκεψη Τσιόδρα, Χαρδαλιά στην πόλη της Λάρισας, η εικόνα φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα”, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αν και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί 100%.

“Το μεγάλο στοίχημα ήταν να πειστούν οι άνθρωποι αυτοί για τη σοβαρότητα της κατάστασης, πράγμα που έγινε σε ένα βαθμό και τώρα τα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα σε κέντρο αποκατάστασης”.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως “είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, τα δεδομένα τα σταθμίζουμε σε 12ωρη βάση, ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός”.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κατοίκους των οικισμών που έχουν μπει σε καραντίνα στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όροι τηρούνται.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου