ΛΑΡΙΣΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις αρχές ~ 25 τουλάχιστον θετικά κρούσματα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης

συγκρατημένη-αισιοδοξία-στις-αρχές-25-121370

Aρνητικά τα περισσότερα δείγματα της πρώτης παρτίδας των τεστ στους Ρομά – Εντοπίστηκαν μέχρι τώρα συνολικά μόλις 3 νέα θετικά – Ικανοποίηση, εν αναμονή και των υπολοίπων αποτελεσμάτων

Ικανοποίηση στις αρχές και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής προκαλεί η είδηση ότι από τα 133 δείγματα από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, που εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο εντοπίστηκαν συνολικά μόλις 3 νέα θετικά κρούσματα και ένα ακόμη που δεν ανήκει στα δείγματα που ελήφθησαν προχθές μετά την καραντίνα. Πρόκειται για άτομο που διαμένει μέσα στον οικισμό των Ρομά, αλλά είχε προσέλθει μόνο του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισε.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες που επικαλείται το onlarissa.gr στις 200 εναπομείνασες δειγματοληψίες που έγιναν προχθές στη συνοικία των Ρομά και εξετάστηκαν από τον ΕΟΔΥ, δεν βρέθηκε κανένα θετικό στον κορονοϊό.

Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των Ρομά στον συγκεκριμένο οικισμό ανέρχονται σε 25. Χθες το πρωί εξάλλου έγιναν στοχευμένες δειγματοληψίες τόσο στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, όσο και στον Τύρναβο.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς

Νωρίς χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των πρώτων 14 Ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή» στην περιοχή της Νίκαιας.

Το κέντρο είναι κλειστό λόγω οικονομικών προβλημάτων και αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως κέντρο καραντίνας, με απόφαση της κυβέρνησης. Μέχρι τη μεταφορά τους στην «Αρωγή» βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου τόνισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την κοινότητα της Νέας Σμύρνης Λάρισας είναι τα ίδια με αυτά που έχουν ληφθεί στις υπόλοιπες περιοχές που μπήκαν σε καραντίνα.

Εντείνεται η προσπάθεια ενημέρωσης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. «Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας» διαβεβαίωσε. «Υπάρχει έλλειψης ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει» εξήγησε. «Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα… Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες» τόνισε ο κ. Πάντζος.

Τροφοδοσία στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του σχεδίου της καραντίνας του οικισμού Ρομά της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, όπως είχε αποφασιστεί στο επιχειρησιακό σχέδιο. Σύμφωνα με το σχέδιο της καραντίνας, με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων προχωράει η διαδικασία της τροφοδοσίας ειδών πρώτης ανάγκης της περιοχής.

Σε κομβικά σημεία εγκαταστάθηκαν 7 οικίσκοι οι οποίοι θα λειτουργούν ως σημεία τροφοδοσίας των κατοίκων της περιοχής με τρόφιμα και άλλα είδη. Πιο συγκεκριμένα τα σημεία τροφοδοσίας έχουν οριστεί στις οδούς: Σωκράτους και Πλάτωνος, Αρχιμήδους και Πλάτωνος, Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας, Δανάης και Aεροδρομίου, Δανάης και Αρχιμήδους, Ροδιάς και Καραμανλή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου