ΛΑΡΙΣΑ

Συναγερμός στη Λάρισα μετά τα 14 κρούσματα κορονοϊού σε οικισμό Ρομά

συναγερμός-στη-λάρισα-μετά-τα-14-κρούσμα-124233

Σε καραντίνα η συνοικία «Νέα Σμύρνη» – Εκφράζονται φόβοι επιδημικής έξαρσης – 3.000 άτομα διαμένουν στον συγκεκριμένο οικισμό

Συναγερμός σήμανε σήμερα το βράδυ στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 13 νέων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε οικισμό ΡΟΜΑ κοντά στην πόλη της Λάρισας.

Χθες στον συγκεκριμένο οικισμό είχε επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών τόσο του πρώτου κρούσματος, όσο και των νέων που επιβεβαιώθηκαν προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την εκτίμηση της κατάστασης. Στον συγκεκριμένο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται προκαλεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Σε πρώτη φάση και μετά από συνεννόηση της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα ολόκληρη η συνοικία Νέας Σμύρνης.

Η καραντίνα ξεκίνησε από τις 10 σήμερα το βράδυ. Παράλληλα αναμένεται να αποφασιστεί σειρά μέτρων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 29 δείγματα, μέχρι σήμερα το βράδυ βγήκαν – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – αποτελέσματα για 17 από αυτά, εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Η εκτίμηση του ιατρικού τιμ, είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά. Μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων.

Οι τοπικούς φορείς της Λάρισας είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλα θετικά κρούσματα κορονοϊού στον συγκεκριμένο οικισμό.

Ο 32χρονος, που βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορονοϊό και αμέσως απομονώθηκε, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Φέρεται να ταξίδεψε στην Πάτρα το προηγούμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου