ΛΑΡΙΣΑ

Μήνυση σε Λαρισαία κομμώτρια που χτένισε πελάτισσά της στο σπίτι

μήνυση-σε-λαρισαία-κομμώτρια-που-χτέν-127328

Μήνυση σε κομμώτρια, που μετέβηκε σε σπίτι πελάτισσας για την περιποίηση της κόμης της κατέθεσε το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτριών νομού Λάρισας, καταγγέλλοντας γενικότερα την παράνομη εργασία κομμωτών-τριών. ειδικά σε αυ­τή τη χρονική συγκυρία των απαγορευτικών συνθηκών, που απαιτούν την προστασία του πληθυσμού από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, κ. Βαγγέλη Τσιαρδάκα, το γεγονός που σημειώθηκε στη Λάρισα έγινε αντιληπτό από σχετικές αναρτήσεις, σε μέσο κοινω­νικής δικτύωσης και προκάλεσε την οργή των επαγγελματιών του κλάδου, που αυτήν την περίοδο τηρούν όσα επιβάλλουν τα μέτρα για την αναστολή λειτουρ­γίας των κομμωτηρίων, διατηρώντας κλειστές τις επιχει­ρήσει τους.

«Μας τηλεφωνούν πελάτες, πελάτισσες μας και μας παρακαλούν να πάμε σπίτι τους, να κουρέψουμε τα μαλλιά τους, να τα βάψου­με… και όλοι οι επαγγελματίες αρνούμαστε σεβόμενοι τους νόμους για το καλό της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί κάποιοι λοιπόν, να εκμε­ταλλεύονται αυτήν την κα­τάσταση. Να καταστρατη­γούν τους κανόνες και να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία πολλών ανθρώπων», δηλώνει ο κ. Τσιαρδάκας. Επισημαίνει δε ότι «τα παράνομα βαλιτσάκια», όπως χαρακτη­ριστικά ονομάζουν το φαινόμενο των κομμωτριών-κομμωτών που προσφέ­ρουν εργασία στα σπίτια πελατών, «εί­ναι για χρόνια μάστιγα του κλάδου, που θα πρέπει να εξαλειφθεί» και τονίζει πως «το Σωματείο θα προχωρή­σει σε περαιτέρω κινήσεις και καταγ­γελίες τόσο για όσους πηγαίνουν και χτενίζουν σε σπίτια, όσο και για αυτούς-ές που έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε κομμωτήριο».

Επίσης ο ίδιος ανέφερε ότι εκτός της προαναφερόμενης μήνυσης, που έγινε σε κομμώτρια για παράνομη εργασία στο σπίτι, το Σωματείο έχει δεχθεί καταγγελίες για ανάλογη δράση άλ­λων κομμωτών-τριών, αυτήν τη χρο­νική περίοδο και προτίθεται να ανα­ζητήσει στοιχεία.

«Είναι προκλητικό για τον κλάδο μας και παράνομο σήμερα, περισσότερο από ποτέ να γυρνάνε με τα βαλιτσάκια στο χέρι και να πηγαίνουν σε σπί­τια για να περιποιηθούν μαλλιά, όταν όλοι εμείς έχουμε κλειστά τα κομμωτήριά μας. Αποδεχθήκαμε την παύση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας και τον εγκλεισμό στα σπίτια μας, όταν οι οικονομικές μας υποχρε­ώσεις «τρέχουν», όπως τα ενοίκια και γενικά τα πάγια έξοδα των καταστη­μάτων μας…

Δεν μπορεί λοιπόν, κάποιοι να «ποστάρουν» προκλητικά φωτογραφίες με το κούρεμά τους και το χτενισμένο μαλλί τους από κομμωτές-τριες!» κα­ταλήγει.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Κουρέων-Κομμωτών-τριών νομού Λάρι­σας αναφέρει: «Το Σωματείο Κομμω­τών Λάρισας κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων σχετικά με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 285 Π.Κ.

θα ακολουθήσει προκαταρκτική εξέ­ταση για να διερευνηθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Δυστυχώς, είναι εμφανές πως μερικοί, παρά τα σκληρά μέτρα απαγόρευσης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν συνετί­ζονται. Οι δε πράξεις τους αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε οι περιπτώσεις αυτές να εί­ναι μεμονωμένες και να πρυτανεύσει η λογική ώστε να μην λάβουν χώρα παρόμοια περιστατικά.

Καλώς ή κακώς όλοι οι ελεύθεροι επαγγέλματος έχουν υποστεί ανεπα­νόρθωτη οικονομική βλάβη αλλά πά­νω απ’ όλα προέχει το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου που είναι η υγεία. Επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι μα μην επιτρέ­ψουμε τη συνέχιση του φαινομένου της παράνομης εργασίας των κομμω­τών- κομμωτριών ειδικά στην παρού­σα συγκυρία.

Δυστυχώς οι καταγγελίες παράνομης εργασίας κομμωτών-κομμωτριών (χωρίς την απαιτούμενη άδεια και την απαραίτητη έναρξη επαγγέλματος) πληθαίνουν, θέλοντας λοιπόν να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο (αφού είναι ορατός ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού) θα προβούμε εκ νέου στις απαραίτητες ενέργειες, χρησιμο­ποιώντας ένα επαρκέστατο νομικό οπλοστάσιο που μας προστατεύει».

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου