Ένας 18χρονος Λαρισαίος μαθητής νοσηλεύεται από χθες στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς, εξαιτίας πρόσφατου ταξιδιού του στη Ζυρίχη σε συνδυασμό με συμπτώματα υψηλού πυρετού και στηθάγχης, κρίθηκε ύποπτο κρούσμα και ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησής του για προσβολή από κορονοϊό.

Εκτός του 18χρονου, που παρακολουθείται από την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, άλλα 4 δείγματα ελήφθησαν από αντίστοιχους ασθενείς για να διερευνηθούν για προσβολή από κορονοϊό από το πιστοποιημένο Βιοχημικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για οικογένεια από τα Τρίκαλα, πατέρα και μητέρα 60 περίπου χρονών και γιο 35 χρονών, που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους χωρίς όμως να έχουν σχέση με το προσβεβλημένο γκρουπ της Πελοποννήσου, αλλά και έναν Λαρισαίο. Σε όλους χωρίς συμπτωματολογία συστάθηκε κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Στο μεταξύ, αρνητικά ήταν και τα δείγματα των τριών Λαρισαίων, που βρίσκονται από προχθές σε κατ’ οίκον περιορισμό και ελέγχθηκαν χθες.

[Ελευθερία]