ΛΑΡΙΣΑ

Ευρεία σύσκεψη για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ευρεία-σύσκεψη-για-τον-κορονοϊό-στην-π-183576

Με συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων Υγείας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιο ευρεία σύσκεψη με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τη συμμετοχή υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όλων των εμπλεκόμενων φορέων Υγείας και άλλων φορέων με κεντρικό θέμα την εποχική γρίπη και τον κορονοϊό Covid 19.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιο Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Κομνός, ο Υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Γιεώργιος Αποστολίνας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ιωάννης Γούλας, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθανάσιος Κουτσούκης, ο Τμηματάρχης Υγείας Π.Ε. Λάρισας Απόστολος Τσαρτσαλής, ο Εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δημήτριος Τσούμας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας Ευαγγελία Γκανέτσιου, Ξένια Λυγούρα, Σωτήριος Νικολακάκος και Βασιλική Θεοδοσίου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής του ΑΤ Λάρισας Λοΐζος Παντικίδης, ο Αντιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Γεώργιος Ζήσης, η εκπρόσωπος της ΕΕΣ Χριστίνα Γιώτσα και το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καραμπούζης.

«Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι, δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται ενημέρωση και αυτοπροστασία. Έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο του Υπουργείου Υγείας αν χρειαστεί» δήλωσαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας και οι υπηρεσιακοί παράγοντας της Περιφέρειας. Παράλληλα τόνισαν ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα, έχουν εκδοθεί δελτία τύπου, αφίσες και φυλλάδια με συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας και προφύλαξης των πολιτών. Αναλύθηκαν ακόμη οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε και προβλέπει όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη, υγειονομική παρακολούθηση και περιορισμό της διάδοσης της νόσου.

Οι διοικητές των νοσοκομείων υποστήριξαν ότι τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή ενώ οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν με προσωπικό και μέσα αν παραστεί ανάγκη. Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι έχει πραγματοποιηθεί η σχετική άσκηση και υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να επέμβουν όπου χρειαστεί. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ δήλωσε ότι θα ενημερώσει του δήμους για τη λήψη ανάλογων μέτρων.

Εξετάστηκαν όλα τα σενάρια τα οποία ενδεχομένως θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εκδήλωσης περιστατικού είτε σε σχολείο, είτε σε εργασιακό περιβάλλον είτε σε χώρο κοινωνικής συνάθροισης κλπ και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου